Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 9. 2008,
17.15

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 16. 9. 2008, 17.15

8 let, 5 mesecev

Drvarič: Če bi bilo vse normalno, ne bi ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Edinega prekmurskega prvoligaša Nafto iz Lendavo je doletela visoka kazen s strani Nogometne zveze Slovenije, nad katero pa se ne bodo pritožili.

"Težko je zdaj kaj o tem soditi, sam pa vem vzrok, zakaj je do tega sploh prišlo. Če bi bilo vse normalno, ne bi bilo toliko kazni igralcem in negodovanja publike ter te kazni," pravi športni direktor Marjan Drvarič, ki kazni še ni videl, o njej pa so mu iz kluba javili po telefonu. V obrazložitvi kazni v višini 1120 evrov je zapisano, da je bila organizacija tekme pomanjkljiva. "S tem, da je bila tekma pomanjkljivo organizirana, se ne bi strinjal. Bilo je 23 varnostnikov, kar je več za tako tekmo, ko ni gostujočih navijačev, bilo pa je še osem ali devet policistov," meni Drvarič in dodaja, da zadolženi za varnost na štadionu ne morejo vplivati na tolikšno maso ljudi (op. p. – bilo je 1200 gledalcev), kar se tiče skandiranja.

Pritožbe ne bo

Poleg že prej omenjene kazni bodo Lendavčani morali zaradi prejetih kartonov plačati 300 evrov, Siniša Janković ne bo mogel nastopiti na treh tekmah, Damjan Ošlaj pa na eni. Klub se nad tem ne bo pritožil, saj imajo že podobne izkušnje in bi bilo brezpredmetno, športni direktor pa dodaja še, da v primeru korektnega sojenja do teh izpadov ne bi prišlo. "Sam sem v Lendavi dolgo igral nogomet in vem, da je publika objektivna ter bo žvižgala tudi domačim igralcem, če ne igrajo dobro oziroma jih nagradila v nasprotnem primeru. Ta publika se razume v nogomet in vidi, kdaj je nekdo pravičen ali krivičen," meni Drvarič. Kapetan Ošlaj bo svojo kazen odslužil že jutri, ko ne bo mogel nastopiti na pokalni tekmi s Krko in bo trenerju Robu na voljo že v soboto proti Rudarju. Janković bo poleg prej omenjenih obračunov na prisilnem počitku še na tekmi proti Labod Dravi sredi drugega tedna, vrnil pa se bo za domačo tekmo proti nekdanjemu klubu Domžalam.

Ne spreglejte