Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 5. 2008,
23.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 10. 5. 2008, 23.17

8 let, 5 mesecev

Domžale korak od novega naslova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Domžal so v 33. krogu Prve Lige Telekom Slovenije doma premagali Primorje s 3:2 (2:1).

Za obe moštvi je bila tekma izredno pomembna, Domžalčanom v boju za prvaka, Ajdovcem pa v borbi za obstanek. Ajdovci so v preteklosti že presenečali v Domžalah, zato so jih gostitelji dočakali s spoštovanjem. V tekmo so vstopili skrajno resno, zavedali so se, da bodo le s pravim pristopom prišli do točk in s tem na lestvici obdržali šest točk prednosti. Pravi pristop pa jim je že na polovici prinesel prednost dveh golov, ki so ga do konca brez posebnih težav obdržali, čeprav se tudi tekmec ni predajal.

Gostitelji so od prve minute krenili proti vratom Primorja. V peti minuti sta Zahora in Janković lepo kombinirala na desni strani, podaje Srba v domačem dresu pa ni izkoristil reprezentant Kirm, ki je z glavo streljal mimo gola. V 13. minuti so gledalci pozdravili prvo spremembo izida. Janković je izvedel kot, Benko je žogo podaljšal do Zahore, ta pa jo je s pomočjo vratnice spravil za hrbet vratarja Neneziča.

Samo nekaj minut pozneje je Nenezič z "bravurozno" obrambo preprečil veselje Jankoviču, v 22. minuti pa so domači vodili z 2:0. Potem ko so na nasprotni strani gosti prek Serdarevića zamudili lepo priložnost, so jih domači kaznovali, za kazen sta poskrbela podajalec Benko in strelec Juninho. Po zanesljivem vodstvu se je pritisk Domžal umiril. Videti je bilo, da do konca prvega polčasa ne bo spremembe izida, a so gosti v sodnikovem podaljšku vendarle znižali zaostanek, ob pomoči domače obrambe je bil strelec Škerjanc.

Ajdovci so uvideli, da lahko pridejo do ugodnega rezultata, Domžale pa so v nadaljevanju zaigrale nekoliko bolj previdno. Toda v 63. minuti so vseeno dosegle tretji zadetek. In to izredno lep. Zahora je podal visoko žogo na nasprotno stran, kjer jo je dočakal Aljančič in z volejem "razparal" mrežo gostov. Zmagovalec je bil praktično odločen, čeprav je Primorje še poskušalo doseči gol. To mu je spet uspelo v sodniškem podaljšku, v katerem je bil natančen Zatkovič.

Ne spreglejte