Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2008,
20.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2008, 20.27

8 let, 5 mesecev

Domžalčani niso izkoristili priložnosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Domžal in Livarja so se v 30. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0). Domžalčani bi lahko z zmago povečali prednost na prvem mestu lestvice.

Vodilne Domžale so se v dvoboju z zadnjeuvrščenim Livarjem nadejali polnemu izkupičku, na koncu pa so se morali zadovoljiti z eno točko. Kljub spodrsljaju so zadržali šest točk prednosti pred drugouvrščenim Koprom, ki se je na Ptuju z Mariborom prav tako razšel z neodločenim izidom.

Državni prvaki so začeli ambiciozno, a prosti strel Kirna in poskus Semlerja z roba kazenskega prostora v prvih desetih minutah sta končala prek vrat Livarja. Gosti so si prvo priložnost priigrali v 17. minuti, po uporabnem predložku Lo Duce je močan strel sprožil Perme, na pravem mestu pa je bil domači čuvaj Nemec.

V nadaljevanju so bili malce aktivnejši Dolenjci, v glavnih vlogah pa sta se znova znašla Perme in Lo Duca, njuna strela pa sta bila netočna. V končnici prvega dela je na obeh straneh nekajkrat zadišalo po golu, a poskusa Semlerja in Zahore - slednji je v 41. minuti dosegel gol, vendar ga je sodnik Drečnik zaradi prepovedanega položaja razveljavil - na domači ter Permeta na gostujoči strani ni prinesel spremembe, tako da sta ekipi na odmor odšli z neodločenim izidom.

V drugem delu je domači trener Stojanovič namesto Čoralića in Semlerja v igro poslal Juninha in Stojanovića, Južnoameričan pa je poživil domačo vrsto, ki je v 64. minuti povedla. Po kombinirani akciji je Aljančič z desne strani poslal predložek, reprezentant Kirm pa je s močnim in natančnim strelom s 14 metrov soigralce povedel v vodstvo.

Dolenjci navzlic prejetemu predložku niso obupali, v 73. minuti se je po napaki Stojanovića v lepi priložnosti znašel Topić, vendar je Nemec njegov strel zaustavil, v naslednjem napadu pa je "kapituliral". Najprej je Perme z roba kazenskega prostora močno streljal, domžalski čuvaj je njegov strel ubranil, odbito žogo pa je Kastelic pospravil v mrežo za 1:1. V zadnjih minutah so gostitelji jalovo "pritisnili", a so si priigrali le eno priložnost. V 80. minuti je Kirm znova sprožil lepo odmerjen strel, na pravem mestu pa je bil gostujoči vratar Savič.

Ne spreglejte