Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 4. 2014,
18.31

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Olimpija Zoran Zeljković

Nedelja, 27. 4. 2014, 18.31

5 let, 6 mesecev

Dolenjci še tretjič v sezoni premagali Olimpijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Krke so v tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 1:0 (0:0).

Krka je niz petih zaporednih tekem brez zmage prekinila pred domačimi gledalci. Še tretjič v sezoni je premagala Olimpijo, ki je v sredo presenetila Koper, pred tem pa šestkrat zapored ni okusila zmage. Novomeščani so s tremi točkami in ob sobotnem spodrsljaju Triglava, Kranjčanom na devetem mestu pobegnili za tri točke.

Že tako oslabljeni gostujoči igralci, manjkali so Nik Omladič, Aleksander Rodić, Rok Baskera, Antonio Delamea-Mlinar, Enes Đurković, Marko Zalaznik, Andraž Šporar in Kenan Bajrić, so v 49. minuti ostali brez Matica Finka, ki je dobil rdeči karton, po protestiranju ga je dobil še trener Milorad Kosanović, enajstmetrovko in številčno prednost pa so domači znali unovčiti.

Domača ekipa je bila v prvem polčasu boljši tekmec, na trenutke Olimpijo spravljala v težave, iz katerih pa so se Ljubljančani vselej rešili. Krkaši priložnosti niso izkoristili oziroma je gostujoča obramba z Aleksandrom Šeligo na golu vse napade odbila, v 37. minuti pa bi Olimpija lahko povedla. Boban Jović je meril z desne strani, žoga pa se je od prečke odbila v vratnico, do odbite žoge pa je prišel Matic Fink, ki je sprožil proti golu, vendar je njegov strel Matko Obradović ustavil.

Le štiri minute po začetku drugega polčasa je rdeči karton dobil Fink, ki je s komolcem udaril Maria Carevića, sodnik Andrej Žnidaršič je zaradi protestiranja izključil še Kosanovića in dosodil enajstmetrovko. V 51. minuti jo je uspešno izvedel Zoran Zeljković.

Olimpija je kljub igralcu manj poizkušala, a so se domači uspešno branili. V 69. minuti so bili blizu zadetku; Danijel Rašić je streljal po preigravanju, Šeliga pa je odbil v kot. V 79. minuti se je drugič na tekmi stresla vratnica, s kakšnih 30 metrov je poizkusil Nik Kapun.

Novomeščani bodo naslednjo tekmo igrali v Domžalah, Ljubljančane pa čaka večni derbi v Mariboru. Obe tekmi bosta v soboto, 3. maja.

Ne spreglejte