Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
4. 8. 2013,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Viole APOEL Nikozija

Nedelja, 4. 8. 2013, 19.47

8 let

Dobrih 500 Ciprčanov bo v peklu Ljudskega vrta

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Štadion Ljudski vrt bo v torek zvečer spet pokal po šivih. Več ali manj je jasno, da bodo v ponedeljek hitro pošle še zadnje vstopnice za tekmo med Mariborom in Apoelom.

Že tako je vzdušje med navijači slovenskega prvaka v zadnjih letih odlično, vsaj na evropskih tekmah gledalcev v Ljudskem vrtu res ne manjka. Presenetljivo veliko jih je prišlo že na tekmo drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti skromni malteški Birkirkari – kar 9000. Potrdilo, da navijači v štajerski hram nogometa ne prihajajo zaradi nasprotnikov, pač pa predvsem zaradi Maribora. Zdaj, ko je ekipa Anteja Čačića le še 90 (ali več) minut oddaljena od nove uspešne evropske sezone, jih bo seveda še veliko več. Toliko bolj zato, ker so Marcos Tavares in soigralci s Cipra proti nasprotniku, ki je favoriziran, prinesli zelo ugoden rezultat (1:1). V Ljudskem vrtu ga bodo skušali s pomočjo navijačev unovčiti in si zagotoviti še vsaj osem evropskih tekem, kar bi bil seveda lep uspeh. Štadion, ki uradno sprejme 12.994 navijačev, bo nabito poln. Iz vrst slovenskega prvaka so sporočili, da je na voljo zgolj še 425 vstopnic, ki bodo šle v prodajo v ponedeljek med 9. in 19. uro. Ne dvomimo, da bodo do poldneva že pošle. Listič za torkovo tekmo je na Štajerskem v teh dneh namreč zelo iskana roba.

Tudi Apoel v Mariboru ne bo brez podpore. Iz ciprskega kluba sporočajo, da pričakujejo med 500 in 600 navijačev (na voljo je 642 vstopnic za goste). Malo v primerjavi z romanjem navijačev najbolj uspešnega ciprskega kluba v London na tekmo proti Chelseaju izpred nekaj let, ko je bilo na tribunah kar 6000 navijačev gostov, a vseeno veliko. Zdaj bodo tudi Ciprčani, sicer znani kot veliki nogometni fanatiki, izkusili vzdušje, ki ga pripravijo navijači Maribora. Te bodo zagotovo še toliko bolj motivirani dokazati, da so lahko vsaj tako glasni, kot so bili nasprotnikovi pristaši na prvi tekmi v Nikoziji. Ni dvoma, Ciprčani bodo v torek spoznali pekel Ljudskega vrta.

Ne spreglejte