Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 3. 2012,
16.08

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 23. 3. 2012, 16.08

7 let, 12 mesecev

Dobovičnik: Čehi nam dopuščajo realne možnosti za SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu bo v ponedeljek ob 18.30 v Velenju igrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na letošnje svetovno prvenstvo.

Slovenija se bo v dodatnih kvalifikacijah za SP 2012 merila za uvrstitev na svetovno prvenstvo, ki ga bo od 2. do 18. novembra gostila Tajska. Ostali pari dodatnih kvalifikacij so Norveška – Italija, Azerbajdjan – Rusija, Madžarska – Srbija, Slovaška – Španija, Belorusija – Portugalska ter Romunija – Ukrajina.

Reprezentanca se bo zbrala jutri ob 12. uri v Laškem, kjer bo ostala do ponedeljka. Selektor Andrej Dobovičnik računa na 13 igralcev, zavoljo službenih obveznosti bo manjkal standardni član Damir Pertič. V soboto se bo ekipi pridružil Kristjan Čujec, ki bo v petek zvečer v španski ligi odigral še ligaško tekmo.

Čehi favorit, ampak…

Selektor Andrej Dobovičnik napoveduje obračun proti Čehom: ''To je še bolj pomembna zadeva kot evropsko prvenstvo, če želimo narediti dodaten korak v razvoju futsala. Želimo si na SP, preko kvalifikacij imamo možnost, da proti Čehom pokažemo, kaj znamo. Veselim se tekme, vsi pa zavedamo, da so bili Čehi na vseh EP in SP dosedaj. Imeli smo ugoden žreb, saj nam Čehi dopuščajo realne sanje in upanje, da se prebijemo na SP.''

Dobovičnik je potrdil, da so tekmecu namenili dovolj pozornosti. Strokovni štab opozarja na Čehe, ki so močni v prebojih po krilu. ''Premorejo pet igralcev, ki lahko sami odločijo tekmo,'' nadaljuje Dobovičnik, ki opozarja tudi na igro z igralcem vratarjem v polju. Manjkajočega Pertiča bo skušal po najboljših močeh nadomestiti Primož Zorč. ''Pertiča bomo pogrešali, v določenih obdobjih je bil naš prvi napadalec. A Primožu stoodstotno zaupam, saj je dokazal z igrami, da lahko nadomesti Pertiča.'' Selektor je zatrdil, da bo o potniku na SP odločala druga tekma, po prvi tekmi pa bi bil zadovoljen tudi z minimalno zmago.

Kapetan Igor Osredkar pred tekmo s Čehi: ''V imenu igralcev lahko povem, da komaj čakamo. Nekdo tam zgoraj nam je dal novo možnost. Tega ne smemo zapraviti, vsi smo motivirani in samozavestni. S Čehi se lahko kosamo, ne smemo pa pozabiti, da so Čehi favoriti. V dveh tekmah lahko presenetimo.'' Osredkar je vesel, ker bodo igrali v Velenju. ''Nogometna zveza Slovenije je naredila dobro potezo, ker so izbrali Velenje, kjer je vedno dobro vzdušje.'' Ne nazadnje napovedujejo polno Rdečo dvorano, fantje pa imajo zelo dobre izkušnje z njo že s prijateljske tekme z Rusijo.

Tudi Čehi razočarali na Hrvaškem

Na letošnjem EP je Češka razočarala, saj je po dveh porazih (Hrvaška - 4:5 in Romunija - 1:3) zapustila tekmovanje po prvem delu. Ključna imena češke ekipe so Lukáš Rešetár, Roman Mareš, Michal Mareš in David Frič.

Slovenci in Čehi se bodo prvič pomerili v ponedeljek ob 18.30 v Velenju. Povratna tekma bo v sredo, 11. aprila ob 18. uri v Pragi.

Ne spreglejte