Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 9. 2008,
18.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Petek, 12. 9. 2008, 18.01

8 let, 5 mesecev

Djukič: Gremo na vse ali nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Kopra se bodo v 8. krogu PrveLige Telekom Slovenije odpravili na gostovanje k Nafti. In kaj pred srečanjem v Lendavi meni Darko Djukič?

Nogometaši edinega obalnega prvoligaša so zaradi reprezentančnih akcij na prvenstveni počitek odšli z delitvijo točk proti aktualnim državnim prvakom …"Če sem iskren, je remi tudi najbolj pravičen rezultat, čeprav smo zadetek prejeli v izdihljajih srečanja. Domžalčani so imeli nekje šest stoodstotnih priložnosti, a če smo zdržali do 90. minute, bi lahko še tudi ob prejetem zadetku, …" je srečanje proti Domžalam, kjer je nekoč tudi sam igral, uvodoma za Sportal pokomentiral Darko Djukič.

"Kanarčki" so v polnem pogonu

Koprčani pa bodo v soboto ob 16. uri po štirinajstih dneh odprli prvoligaški ples na lendavskih zelenicah, kjer jih bo pričakala četa Damirja Roba, ki je v minulem krogu klonila proti ljubljanskemu Interblocku. Niz slabih rezultatov se bržkone mora prekiniti, zato se v taboru koprske ekipe zavedajo, da na skrajni severovzhodni del Slovenije ne morejo potovati zgolj na kratek izlet. … "Res je. Počasi moramo pričeti z nabiranjem točk. Če smo točke nekje izgubili, moramo sedaj pričeti zmagovati in pridobiti izgubljeno. Prvo priložnost za zmago pa imamo v Lendavi. Namreč v tej sezoni smo slabo štartali in vse tisto, kar se je v minuli sezoni obrnilo v naš prid, je letos povsem drugače. Prav tako smo imeli vmes poškodovane in kaznovane igralce … Izkoristili smo prvenstveni premor in se dobro pripravili na nadaljevanje. Smo v polnem pogonu in verjamem, da bo sedaj bolje, " je pred odhodom v Lendavo optimistično dejal 28-letni napadalec.

Lendavčani favoriti na domačih zelenicah

Vsekakor pa je lendavska zasedba, ki kotira na visokem drugem mestu, eno najprijetnejših presenečenj letošnjega prvenstva. In koga bi nogometaš, ki je pred prihodom na Obalo branil barve HiT Gorice, pri edinem prekmurskem prvoligašu izpostavil kot prvo violino?

"Lendavčani so dobri kot ekipa, predvsem na domačem štadionu. Vsekakor pa veliko nevarnost predstavljajo Siniša Janković, Tim Lo Duca, Jozsef Sebök in še nekateri." In kdo bo od dvakratnih pokalnih prvakov najbolj nevaren za prekmurska vrata? "Smo homogena ekipa in nimamo česa izgubiti. Gremo na vse ali nič," je recept za uspeh za konec razkril Djukič.

Tudi Bordon in Brulc

Prvi mož koprske stroke Vlado Badžim proti Nafti ne bo imel težav s sestavo udarne enajsterice. Namreč prav nobenega od "kanarčkov" ne pestijo poškodbe, prav tako pa v ekipi ni kaznovanih igralcev.

Nedavno pa sta se Koprčanom pridružila še povratnik na Obalo, Patrik Bordon in Mitja Brulc, ki sta prav tako kandidata za sobotni nastop proti "modro-belim".

Ne spreglejte