Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 3. 2016,
11.54

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Luka Koper Miha Gregorič Slavko Matić

Petek, 18. 3. 2016, 11.54

8 let, 1 mesec

Derbi med največjim razočaranjem in presenečenjem sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Foto: Sportida

Danes se bo s tekmo na Bonifiki med Luko Koprom in Gorico začel 26. krog Prve lige Telekom Slovenije. V primorskem derbiju gresta oba kluba po zmago.

Koper je še naprej največje razočaranje prvenstva. Po katastrofalnem prvem delu sezone je prišlo na Bonifiki do velike preobrazbe. Klub so zapustili številni nogometaši, do menjave je prišlo tudi v strokovnem štabu in vodstvenih pisarnah, a tudi to kanarčkom v letu 2016 vsaj za zdaj ni prineslo preveč sreče. Prvi dve tekmi so izgubili in zdrsnili na zadnje mesto, potem so v prejšnjem krogu le dočakali zmago, a so še vedno povsem pri dnu. Resda so sedmi, a imajo enako število točk kot zadnjeuvrščeno Krško.

Na drugi strani je Gorica morda celo najbolj prijetno presenečenje. Po sijajnem uvodu v prvenstvo, ko je bila nekaj časa celo vodilna, je nekoliko padla, a vseeno ohranila položaj povsem pri vrhu. Tudi v drugem delu sezone ni razočarala. V prvih treh tekmah letošnjega leta je osvojila pet točk in še ni izgubila.

Zahtevno in nepredvidljivo

"Gorica je neugodna ekipa. Ogledali smo si njene zadnje tri tekme, v katerih je zaigralo veliko nogometašev, proti Domžalam pa so med tekmo kar trikrat zamenjali sistem igranja. Zagotovo nas čaka zahtevna in nepredvidljiva tekma. Potrebnih bo 90 minut teka in garanja, da pridemo do zmage, ki si je zelo želimo," pred primorskim derbijem pravi trener Koprčanov Slavko Matić. Srb tokrat ne bo mogel računati na branilca Antonia Pavića, ki je kaznovan.

"Pred nami je zanimiv primorski derbi. V tekmo gremo sproščeni, saj smo prednost pred Zavrčem na četrtem mestu še povečali. Nadejamo se pozitivnega izida in nadaljevanja niza nepremagljivosti," pa je pred zanimivim obračunom dejal Miha Gregorič, branilec Gorice. Ta tokrat ne bo mogla računati na kaznovana Sandija Arčona in Marshala Mfona Johnsona, seveda ne bo niti mladega asa Amela Džuzdanovića, ki je okreva po hujši poškodbi.

Ne spreglejte