Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
26. 10. 2016,
10.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

naj gol NK Maribor NK Maribor ND Gorica Prva liga Telekom Slovenije pokal Slovenije Ljudski vrt Darko Milanič Miha Gregorič

Sreda, 26. 10. 2016, 10.03

6 let, 6 mesecev

Pred pokalno tekmo med Mariborom in Gorico

Vijolice brez Handanovića in nesrečnega Primorca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Jasmin Handanović | Foto Sportida

Foto: Sportida

Danes se bodo nogometaši Maribora in Gorice pomerili že tretjič v enem tednu in s povratno pokalno četrtfinalno tekmo sklenili mariborsko-novogoriško trilogijo. Za zdaj je več uspeha prinesla Milaničevi četi, ki bo danes pogrešala kar nekaj prvokategornikov. Vrtnice verjamejo v presenečenje.

Dvoboj med 13-kratnimi in štirikratnimi državnimi prvaki se bo v Ljudskem vrtu začel ob 17.15. "Imamo majhno prednost, a še zdaleč ne odločilno. Igramo doma, želimo napredovati. Na igrišče bomo šli, kot da te prednosti ni," napoveduje trener Maribora Darko Milanič, ki se zaveda, da bi vijolicam napredovanje zagotovil že začetni rezultat 0:0.

Gorica je pokazala pravi obraz

Darko Milanič danes ne bo mogel računati na najmočnejšo postavo. | Foto: Matjaž Vertuš Darko Milanič danes ne bo mogel računati na najmočnejšo postavo. Foto: Matjaž Vertuš Pred leti je vodil Gorico, ki jo je zelo spoštuje in doživlja kot kakovostno uigrano zasedbo. "Naloga bo zahtevna, saj so tekmeci na obeh tekmah pokazali pravi obraz," je opozoril nekdanji kapetan slovenske izbrane vrste.

Maribor je prejšnjo sredo v Novi Gorici remiziral z 1:1, v soboto pa je na derbiju 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagal borbenega tekmeca z 1:0.

V mestu vrtnic sta se med strelce vpisala Luka Zahović in Andrej Kotnik, prvenstveni dvoboj pa je v prid Mariborčanov odločil Marko Šuler, še eden izmed akterjev mariborsko-novogoriške trilogije, ki se bo v vijoličastem dresu pomeril z nekdanjim klubom.

Branilec Gorice: Mariborčani so favoriti


Miha Gregorič verjame, da lahko Gorica v Ljudskem vrtu izloči favorizirane Mariborčane. | Foto: Vid Ponikvar Miha Gregorič verjame, da lahko Gorica v Ljudskem vrtu izloči favorizirane Mariborčane. Foto: Vid Ponikvar Novogoričani ne skrivajo cilja, da v Ljudskem vrtu vsaj enkrat zatresejo mariborsko mrežo. Če je ne bodo, si ne bodo mogli zagotoviti napredovanja. Če bo ostalo pri 0:0, bodo zaradi prednosti zadetka v gosteh napredovali Mariborčani, zato bodo misli Srebrničeve čete usmerjene zlasti v napad.

"Čim prej bomo poskušali zadeti in si tako odpreti vrata do napredovanja. Verjamemo v končni uspeh," poudarja branilec Miha Gregorič, ki je 1:1 s prve tekme opisal kot aktiven rezultat. Novogoričani pokalnemu tekmovanju pripisujejo veliko pomembnost, saj si lahko zagotovijo nastop v Evropi.

"Zelo si želimo pokazati vse, kar smo sposobni. Mariborčani so favoriti, naš cilj pa je, da se jim zoperstavimo vsaj tako dobro, kot na prvi tekmi v Novi Gorici," razmišlja Gregorič, prepričan, da bodo s soigralci drago prodali kožo v Ljudskem vrtu.

Palčič na seznamu poškodovanih

V mariborskem taboru ne skrivajo zdravstvenih težav, zaradi katerih trener Milanič na igrišče ne bo mogel poslati najmočnejše postave. V zadnjem času zelo vročemu reprezentantu Aleksu Pihlerju, Damjanu Boharju, Daretu Vršiču in Valonu Ahmediju se je pridružil še Matej Palčič. Primorski osmoljenec, ki vse od odhoda iz Kopra v Maribor nima miru s poškodbami, ne bo kandidiral za srečanje zaradi težav z Ahilovo tetivo.

Mitja Pirih, nekdanji dolgoletni prvi vratar Gorice, je trener vratarjev pri NK Maribor. | Foto: Vid Ponikvar Mitja Pirih, nekdanji dolgoletni prvi vratar Gorice, je trener vratarjev pri NK Maribor. Foto: Vid Ponikvar
 
Milanič se je s trenerjem vratarjev Mitjo Pirihom, še enim v skupini nekdanjih vrtnic na delu na Štajerskem, odločil, da bo v pokalu namesto izkušenega Jasmina Handanovića dobil priložnost Hrvat Matko Obradović. "Storili bomo vse, da pridemo do finala in da bo veliko branil," je izpovedal željo strateg Maribora in s tem dal jasno vedeti, da ga v tej sezoni zanima le dvojna krona.

V polfinale pokala Slovenije so se že uvrstili Domžalčani. Olimpija bo danes branila prednost v Kidričevem proti Aluminiju, Krka pa v Novem mestu pred Velenjčani.

Najlepši zadetki 14. kroga Prve lige Telekom Slovenije:

Ne spreglejte