Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2018,
12.17

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,99

3

Natisni članek

Davide Astori Fiorentina italijansko prvenstvo italijanska nogometna reprezentanca

Nedelja, 4. 3. 2018, 12.17

6 let, 1 mesec

Davide Astori (1987–2018)

Italija v šoku in solzah, kapetan Fiorentine umrl med spanjem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,99

3

Davide Astori | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Nogometni svet je pretresla novica o smrti italijanskega reprezentanta in kapetana Fiorentine. Davide Astori je umrl v spanju v noči na nedeljo v Vidmu, kjer so se vijolice iz Toskane pripravljale na tekmo z Udinesejem. Življenje je izgubil 31-letni ljubljenec navijačev Fiorentine. Zaradi tragičnega dogodka so odpadle vse današnje tekme italijanskega prvenstva.

Tragedija, ki je spravila v solze nogometno Italijo, se je pripetila v hotelu La di Moret v Vidmu, kjer se je Fiorentina pripravlja na današnje prvenstveno srečanje z Udinesejem. Srce kapetana Fiorentine Davideja Astorija je prenehalo biti med spanjem.

"Fiorentina je globoko pretresena in prisiljena sporočiti, da je umrl njen kapetan Davide Astori," je v izjavi za javnost zapisala Fiorentina in pozvala medije k spoštovanju njegove družine pri objavljanju novic o smrti branilca, ki je za italijansko izbrano vrsto odigral 14 tekem. Klub še ni razkril vzroka smrti. Italijanski športni dnevnik La Gazzetta dello Sport namiguje, da bi lahko izgubil življenje zaradi težav s srcem.

V začetku leta je praznoval 31. rojstni dan in se s klubom dogovarjal o podaljšanju pogodbe do leta 2022. Žena Francesca Fioretti je izgubila moža, dveletna hčerka Vittoria pa očeta.

Današnji dvoboj v Vidmu je zaradi tragične smrti odpovedan. Odigran bo v drugem terminu, prav tako pa so odpovedali tudi preostale današnje tekme italijanskega prvenstva. Tekem Genova - Cagliari, Atalanta - Sampdoria, Benevento - Verona, Chievo - Sassuolo, Torino - Crotone in Milan - Inter Milano tako danes ne bo.

Eden najboljših italijanskih branilcev

V serie A je odigral kar 262 tekem. | Foto: Guliverimage/Getty Images V serie A je odigral kar 262 tekem. Foto: Guliverimage/Getty Images Astori se je rodil 7. januarja 1987 v mestecu San Giovanni Bianco, ki leži v Lombardiji. Pri 14 letih se je pridružil velikanu Milanu, kjer pa ni dočakal resnejše priložnosti za nastop v serie A.

Igranje v prvi ligi je prvič okusil v dresu Cagliarija, katerega dres je nosil med letoma 2008 in 2014. Zbral je 174 nastopov in postal eden najboljših italijanskih branilcev v prvi ligi, za italijansko reprezentanco, ki letos, presenetljivo, ne bo nastopila na SP 2018 v Rusiji, pa je zbral 14 nastopov.

Edini zadetek za Azzurre je dosegel leta 2013 na dvoboju za tretje mesto v pokalu konfederacij, kjer je Italija po strelih z bele točke premagala Urugvaj (3:2). V sezoni 2014/15 je kot posojeni nogometaš Cagliarja nabiral izkušnje v dresu Rome, naslednjo sezono pa ga je prepričala Fiorentina.

V Firencah je igral tako dobro, da so vijolice leta 2016 odkupile njegovo pogodbo. V slačilnici Fiorentine si je delil mesto tudi s tremi slovenskimi nogometaši. Z Josipom Iličićem, (danes Atalanta), Jasminom Kurtićem (Spal) in Janom Mlakarjem (Maribor).

V serie A je odigral 262 tekem in dosegel šest zadetkov.

 

RIP amico mio😥😥

A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72) on

 

RIP Grande😔😔

A post shared by James Cook (@kurtic89) on

 

R.I.P. Davide

A post shared by bostjancesar (@bostjancesar) on

 

R.I.P. 🖤 Mie condoglianze vanno a tutta la famiglia Astori

A post shared by Valter Birsa (@valterbiki23) on

Ne spreglejte