Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 10. 2008,
12.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 29. 10. 2008, 12.29

8 let, 5 mesecev

Curk: O novem trenerju šele prihodnji teden

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Direktor nogometnega kluba Primorje Vladimir Curk je zaupal, da bo navkljub predhodnim najavam nov trener izbran šele prihodnji teden. Skrival ni tudi razočaranja nad sojenjem na tekmi s Celjani.

Ajdovski nogometaši so minulo sredo po pokalnem četrtfinalnem izpadu z Interblockom ostali brez trenerja. ''Rdeče-črno'' klop je zgolj po ''nesrečnih'' 13 tekmah v državnem prvenstvu zapustil Pavel Pinni, začasno funkcijo pa je prevzel njegov donedavni pomočnik Ljubo Modrijan, ki naj bi vodil le prvenstveno tekmo s Celjani, nato pa žezlo predal novemu izbrancu klubske uprave. Postojnčan pa očitno še ne bo tako kmalu zapustil trenerskega stolčka, saj bo na klopi Ajdovcev ostal tudi na petkovem gostovanju v Velenju. Takrat se bo Primorje v 15. krogu PrveLige Telekom Slovenije pomerilo z Rudarjem. ''Sprva smo mislili podati ime novega trenerja že danes (v sredo, op. p.), a smo se nato premislili in zadevo preložili čez praznike. Izbrali ga bomo drugi teden, do takrat pa ostaja na mestu trenerja Ljubo Modrijan. Moram priznati, da smo prejeli veliko ponudb, tako iz domovine kot tudi tujine. Odbor je nekaterim kandidatom že odredil prednost, vseeno pa jih še ne bi rad javno omenjal. Dokler ne bomo rešili vseh finančnih pogojev in možnosti, ne bomo nič napovedovali,'' je povedal za Sportal direktor Primorja Vladimir Curk in dodal, da je bil namig, ki se je pojavil v nekaterih slovenskih medijih, češ da bo Pinnija na klopi Ajdovcev nasledil kandidat iz sosednje Dalmacije, zvit iz trte.

''Bolj bi si želeli domačega trenerja. Če slednji pač ne bo zadovoljil, pa bomo seveda sklenili sodelovanje s tujcem. Do tega vprašanja nimamo nobenih lokacijskih zahtev,'' je napol v šali, napol zares odvrnil direktor trenutno predzadnjega kluba v PrviLigi Telekom Slovenije.

Sodnik vplival na poraz

Ajdovcem, ki so bili v obdobju državne samostojnosti s kratkim premorom stalni člani prvoligaške elite, v tej sezoni ne cvetijo rože. Rezultatsko krizo je poglobil še nedavni poraz proti Celjanom, ki so se sredi Ajdovščine razveselili visoke zmage s 4:1. ''Lahko le povem, da je sodnik Drečnik direktno vplival na potek tekme. Razveljavil nam je regularni gol, ki ga je po podaji Šaranovića dosegel Selimi, ni nam dosodil čiste enajstmetrovke po akciji Škerjanca, ki si je podal žogo mimo celjskega branilca, slednji pa ji je z roko spremenil smer, tako da je šla v kot, Celjanom pa je dosodil strel z bele točke, ki ga sploh ni bilo. Celjani so ga sicer zapravili, je bil pa tretji gol Andjelkoviča dosežen z roko. To lahko mirne volje trdim, se pa na omenjene odločitve ne bomo pritoževali,'' je dejal Curk, ki si je posnetke pazljivo ogledal na sestanku upravnega odbora. Za obstanek v prvoligaški druščini se ne boji, saj sodi igralski kader Ajdovcev po njegovem mnenju veliko višje kot je trenutna uvrstitev na lestvici. Bo njegovo napoved na zelenici uresničil nov trener?

Ne spreglejte