Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 11. 2015,
20.30

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
slovenska nogometna reprezentanca Srečko Katanec Ljudski vrt Ukrajina

Natisni članek

Nedelja, 15. 11. 2015, 20.30

8 let, 3 mesece

Čudeža ni bilo, na Euro 2016 odhaja Ukrajina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski nogometni reprezentanci se ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo 2016 v Franciji. Na povratni tekmi so po sicer odlični igri le remizirali z Ukrajino in ostali praznih rok.

Tekma v Ljudskem vrtu se je začela tako, kot smo si vsi lahko le želeli. Že v 11. minuti je zmedo po odličnem predložku Valterja Birse izkoristil Boštjan Cesar. Slovenija je tudi v nadaljevanju prvega polčasa nadaljevala z odlično igro, bila boljša, a ni uspela povišati vodstva.

V drugem polčasu so bili Ukrajinci boljši nasprotnik, nekajkrat je Slovenijo pred prepadom rešil tudi Samir Handanović, na drugi strani pa Sloveniji vse do konca ni uspelo več zadeti. Ko je v sodnikovem podaljšku Mišo Brečko po prekršku nad Jevhenom Konopljanko prejel še rdeči karton, je bilo upanja konec. V 97. minuti je dokončno predajo Slovenije z zadetkom za izenačenje kronal še odlični Andrij Jarmolenko in Ukrajino po šestih neuspehih v dodatnih kvalifikacijah popeljal na evropsko prvenstvo

Še Madžari, Irci in Švedi

Poleg Ukrajine so si v sredo nastop na EP zagotovili še Švedi, ki so na krilih Zlatana Ibrahimovića, ki je na povratni tekmi dosegel dva zadetka, remizirali z Dansko (2:2) in ohranili prednost zadetka s prve tekme.

Irci so v torek v Dublinu premagali Bosno in Hercegovino. Prva tekma se je končala z neodločenim izidom 1:1, na povratni pa so z zadetkoma Jona Waltersa razrešili vse dvome in se še tretjič v zgodovini uvrstili na evropsko nogometno prvenstvo.

Madžarska si je nastop na Euru 2016 priigrala že v nedeljo. V dodatnih kvalifikacijah z Norveško je zmagala že v Oslu (bilo je 1:0), z 2:1 pa je tekmece odpravila tudi na povratni tekmi v Budimpešti in se prvič po dolgih 43 letih čakanja uvrstila na evropsko prvenstvo.

Ne spreglejte