Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City Jürgen Klopp Tottenham

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

8 let

Chelsea ostaja nočna mora za Arsenal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 23. krogu angleškega prvenstva je velikem londonskem derbiju Chelsea še drugič v tej sezoni premagal Arsenal. Ničlo topničarjev je izkoristil Leicester, ki zdaj spet sameva na vrhu premier league.

Vrhunec kroga so Angleži prihranil za konec. Arsenal je doma pričakal v tej sezoni povsem neprepoznavni Chelsea. A aktualni prvaki so v tej sezoni že premagali topničarje, vajo pa so ponovili tudi na Emiratesu.

Arsenal je že v 18. minuti izgubil branilca Pera Mertesackerja, ki je kot zadnji v obrambi podrl Diega Costo in si prislužil rdeči karton. Brazilec, ki je poskrbel, da so domači ostali z igralcem manj, pa je pet minut kasneje po lepi podaji Branislava Ivanovića Chelsea še povedel v vodstvo. Modri, ki v tej sezoni ne blestijo, so z izjemno zrelo igro tekmo pripelajli do konca in še sdrugič v sezoni porazili v zadnjem času redno stranko. Topničarji mrežo Chelseaja niso zadeli že kar 892 minut, kar je res neverjetna številka.

Poraz topničarjev je izkoristil Leicester, ki je že v soboto s kar 3:0 premagal Stoke City in ima zdaj pred Man Cityjem in Arsenalom tri točke naskoka.

Liverpool, ki je v zadnjih treh krogih dvakrat izgubil, pri Norwichu ni začel najbolje in zaostajal že z 1:3, a četa Jürgena Kloppa je strnila vrste in na koncu zmagala s 5:4. Sebastien Bassong je izid za Norwich izenačil v drugi minuti sodnikovega podaljška in ko so domači navijači še vedno slavili točko, jim je nasmehe z obrazov odstranil rezervist Liverpoola Adam Lallana in z golom v zadnjih sekundah tekme redsom zagotovil tri točke.

Tottenham je v malem londonskem derbiju premagal Crystal Palace, na Old Traffordu pa je novo veliko razočaranje doživel Manchester United. Rdeče vrage je v ne gledljivi tekmi v 87. minuti šokiral Charlie Austin, najnovejša okrepitev Southamptona in poskrbel za novo zgražanje domačih navijačev. United je tako doživel že šesti poraz v sezoni, za vodilno četverico pa ima že pet točk zaostanka.

Za konec sobotnega programa pa je West Ham, ki ga vodi hrvaški trener Slaven Bilić, na koncu le remiziral z Manchester Cityjem, čeprav je dolgo kazalo tudi na zmago.

Ne spreglejte