Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 3. 2009,
9.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 10. 3. 2009, 9.11

8 let

Chelsea brani prednost v Torinu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Prva tekma osmine finala lige prvakov med Chelseajem in Juventusom se je končala v prid Londončanov. Kako bo v Torinu?

Ko se je Juventus po prvi tekmi znašel v zaostanku, je osemkrat napredoval, devetkrat pa mu ni uspelo izničiti zaostanka. Vendar pa so na 16 tekmah proti angleškim klubom dobili deset tekem in tri remizirali.

Torinčani se v dvoboj podajajo ohrabreni z zmago v mestnem derbiju, vendar pa bodo morali igrati brez poškodovanega Mohameda Sissoka. Eden ključnih mož sredine igrišča zaradi zloma stopala bo manjkal kar do konca sezone. Med poškodovanimi so še Cristiano Zanetti, Mauro Camoranesi, Nicola Legrottaglie in Marco Marchionni. Trener Claudio Ranieri je v preteklosti že vodil Chelsea, kar bi lahko bila tudi prednost Juventusa. "Imam nekaj odličnih igralcev in vedo, da igrajo za velik klub. Igralci včasih čutijo težo zaradi dresa, ki ga nosijo, vendar imajo vse lastnosti za zmago."

Le Drogba v konici napada

Pri Londončanih veliko stavijo na Didierja Drogbaja, ki je v zadnjem času v odlični strelski formi, zadel pa je tudi na prvi tekmi. Od prihoda Guusa Hiddinka pa so dobili vse tekme. V kadru bo po dolgem času odsotnosti zaradi poškodbe kolena Michael Essien, mesto pa naj bi vsaj na klopi dobil tudi Ricardo Carvalho.

Ni pa znano, če bo lahko nastopil Nicolas Anelka, ki se ubada s palcem na nogi. "Pomembno je bilo, da smo na prvi tekmi ohranili mrežo nedotaknjeno, vendar če bomo delali le na tem, da ne prejmemo zadetka in ne bomo kontrolirali igro, bomo imeli težave. Karakter ekipe je, da napada in vedno, ko bo priložnost, bomo to naredili. Takšne tekme na tem nivoju so vedno zelo izenačene in tekma se lahko razplete kakorkoli," pravi ruski selektor.

Ne spreglejte