Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
19.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 19.01

8 let

Četrta zaporedna zmaga bi podaljšala sanje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po novi, tretji zaporedni zmagi v vseh tekmovanjih so se nogometaši Maribora začeli pripravljati na nov evropski izziv, ki ga prinaša ta teden.

Po negativnem nizu so v prvenstvu zmagali v Novi Gorici, potem brez težav v pokalu odpravili Šenčur – to se je zgodilo pred reprezentančnim premorom –, zdaj so v derbiju zadnjega prvenstvenega kroga pred domačimi navijači v spektakularni tekmi premagali še Domžale s 5:3. Lepa popotnica pred četrtkovo tekmo petega kroga skupinskega dela lige Europa, ko bo slovenski prvak gostoval pri vodilni ekipi skupine D Rubinu Kazanu in skušal ohraniti sanje o evropski pomladi, pri tem pa bo moral ostati neporažen.

Zadovoljen s tem, kar je videl

"Zelo sem zadovoljen s tem, kar sem videl. Vreme ni bilo najboljše, igralna površina je bila težavna, a tako mi kot Domžale smo odigrali zelo dobro. Naša želja po zmagi je bila velika, kar se je poznalo tudi na igrišču," je po tekmi povedal Ante Šimundža, ki je zmago posvetil umrlemu tastu. Časa za razmišljanje o preteklosti zdaj trener slovenskega prvaka nima, saj ga že v četrtek čaka četrta evropska tekma v njegovi mladi trenerski karieri. V Kazanu bo treba osvojiti vsaj točko, še bolj bi bila dobrodošla zmaga, saj je Maribor s tremi točkami trenutno na zadnjem mestu skupine. Res je, da ga do drugega mesta, na katerem je Wigan, ločita le dve točki, a v primeru poraza bi vijoličasti lahko že pozabili na upanje o tem, da bi prvič v zgodovini slovenskega nogometa na naših tleh tudi v drugem delu sezone spremljali evropske tekme.

Na vsaki tekmi po zmago, tudi v Rusiji

"Na vsaki tekmi želimo zmagati. Ne glede na to, proti komu igramo. Miselnost, ki jo ima moja ekipa, je prava, zmagovalna. Zdaj ko smo sredi zmagovitega niza, je vse skupaj lažje," še priznava mladi trener, ki je z Mariborom v tej sezoni v Evropi že zmagal v gosteh, ko je v Bruggu odpravil Zulte-Waregem. Če bi slovenskemu prvaku podobno uspelo tudi v četrtek, bi bilo seveda sijajno. Nogometaši verjamejo, da jim bo, med njimi je tudi napadalec Nusmir Fajić, ki je pretekli konec tedna enkrat stresel domžalsko mrežo. "Zmaga proti Domžalam je lepa popotnica pred tekmo v Rusiji. Potrudili se bomo po najboljših močeh, da bomo odigrali čim boljše in prišli do dobrega rezultata. Verjamemo, da nam bo uspelo," sporoča izkušeni bošnjaški napadalec.

Ne spreglejte