Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 8. 2012,
19.27

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 8. 8. 2012, 19.27

7 let, 12 mesecev

Četrta tekma, četrta zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Maribora so v povratni tekmi 3. predkroga lige prvakov v Luksemburgu premagali domače moštvo Dudelange z 1:0 (0:0).

Nogometaši Maribora so imeli pred današnjo povratno tekmo tretjega predkroga zelo lepo priložnost za nadaljevanje tekmovanja. Pred tednom dni so si namreč na domači tekmi priigrali naskok treh golov, izid je bil 4:1. A v taboru državnih prvakov so opozarjali, da bodo slavili šele po koncu druge tekme; nenazadnje je bilo dovolj veliko opozorilo Luksemburžanov njihova zmaga v prejšnjem krogu proti precej bolj uveljavljenemu Salzburgu. Na koncu so slovenski prvaki po boljši igri zmagali še enkrat in se s skupnim izidom 5:1 veselili napredovanja do zadnje stopničke pred ligo prvakov.

Začetek sicer ni bil mariborski, saj so domači, v želji po znižanju zaostanka s prve tekme, začeli bolj ofenzivno. Toda ne tudi učinkovito, vratar Jasmin Handanovič je najprej ustavil poskus Soflana Benzouinea, v 16. minuti pa mu je po prostem strelu Bryna Melissa pomagala vratnica. Po uvodnih 20 minutah so se domači umirili, Mariborčani pa prevzeli vajeti igre v svoje roke. Prvo večjo priložnost je v 32. minuti zapravil Dejan Mezga s strelom mimo vrat, isti igralec je nekaj minut pozneje padel v kazenskem prostoru po akciji, ki jo je začel Tavares, sodnik pa je ocenil, da je skušal Mariborčan zaigrati prekršek za enajstmetrovko in mu je pokazal rumeni karton. V 42. minuti pa je po bil blizu gola znova Mezga, po prostem strelu je imel vratar Jonathan Joubert precej dela, da je žogo odbil.

Tudi nadaljevanje je bilo podobno. V 53. minuti je bil po natančni podaji Gorana Cvijanovića sam pred vratarjem Robert Berič, vratar domačih pa je njegov strel ubranil. Mariborčani so zlahka nadzorovali tekmo, domači pa so le še redko prihajali do polpriložnosti. Gol za goste je visel v zraku, zelo blizu je bil Tavares v 72. minuti, ko je podal Agim Ibraimi, Brazilec pa poskušal z glavo, a je bil spet boljši vratar Joubert.

Nemočen pa je bil nato sedem minut pozneje, ko je po akciji Tavaresa in lepi podaji Mezge na rob kazenskega prostora z leve strani natančno ustrelil Aleš Mertelj ter razblinil še zadnje teoretične upe domačih. Vodstvo bi lahko gostje podvojili pet minut pozneje, ko sta Mejač in Ibraimi zmedla domačo obrambo, a je žoga na petih metrih pred praznim golom prišla za hrbet Nikole Komazca in Luksemburžanom jo je le uspelo izbiti v polje.

Mariborčani so tako ponovili lansko izkušnjo s tekmecem iz Luksemburga, saj so tudi takrat imeli isto oviro, ki so jo premagali za poznejše nadaljevanje sezone v evropski ligi. Žreb parov zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov bo v petek na sedežu Uefe v Nyonu.

Ne spreglejte