Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 2. 2009,
17.34

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 8. 2. 2009, 17.34

8 let, 5 mesecev

Celovčani osvojili Novo Gorico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Novi Gorici sta bili konec tedna odigrani dve prijateljski tekmi. Austria Kärnten je v soboto ugnala Glihino četo z 2:0, dan kasneje pa je druga ekipa ''vrtnic'' ugnala Šenčur.

Uvod ''slovensko-avstrijskega'' dvoboja med prvoligaškima ekipama iz Nove Gorice in Celovca (Austria Kelag Kärnten je jesenski del avstrijskega prvenstva končala na petem mestu) je bil odigran že v petek, ko sta se v Lignanu pomerili drugi ekipi. Rezervna postava štirikratnih slovenskih prvakov je bila uspešnejša od Austrie in zmagala s 4:2 (3:1).

Za ''vrtnice'' so zadeli v polno ''povratnik'' Dragoljub Nikolič, Gorazd Gorinšek, Dejan Žigon in Marko Kocič. Dan kasneje sta se v novogoriškem Športnem parku pomerili najboljši ekipi. Okrog 300 gledalcev (med njimi je bil tudi trener graškega Sturma Franco Foda) v prvem polčasu ni videlo zadetkov, v drugem delu pa sta mrežo gostiteljev zatresla Manuel Weber (47. minuta) in njegov soimenjak Ortlechner (89.), tako da je zmaga ''odromala'' v Celovec. Trener HiT Gorice Primož Gliha se je odločil za začetno postavo: Žilić, Đukić, Drahno, Nikolič, Rakušček, Mlakar, Škarabot, Kršič, Velikonja in Osterc.

Pred odhodom na priprave v Piso je rezervna postava Novogoričanov v nedeljski prijateljski tekmi odpravila tretjeligaški klub iz Šenčurja. Edini zadetek na tekmi je prispeval Goran Cvijanovič.

Ne spreglejte