Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 5. 2008,
19.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 31. 5. 2008, 19.16

8 let, 5 mesecev

Celjani navkljub porazu do obstanka, slovo Sešlarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši MIK CM Celja so v 36. krogu PrveLige Telekom Slovenije izgubili proti Mariboru z 0:2 (0:2).

Celjani so bili eno izmed štirih moštev, ki so pred zadnjim krogom še zelo trepetala za zanesljiv obstanek v ligi. Kljub porazu pa se jim je uspelo izogniti devetemu mestu in dodatnim kvalifikacijam, saj so prvaki iz Domžal na Ptuju popolnoma povozili Dravo. Slednjo zdaj čakata dodatni tekmi za obstanek v prvoligaški konkurenci.

Jelić na pravem mestu

V prvem polčasu so prevladovali gosti, ti pa so izkoristili dve priložnosti. Prvi so sicer zapretili domačini, a je Džinić rešil nevarnost po Pečnikovi podaji z desne strani. Le minuto pozneje so "vijoličasti" povedli. Filekovič je podal z leve strani, Mezga je streljal, Šeliga pa odbil. A le do Jelića, ki mu ni bilo težko zadeti prazne mreže.

Malce pozneje je Pavlovič podal z leve strani, Nilton pa je s petih metrov slabo streljal. Štiri minute zatem so spet zapretili tudi Celjani, ko je z desne strani lepo podal Kelhar, Puc se je znašel pri žogi pet metrov od vrat in meril v zgornji levi kot, toda Pridigar se je izkazal. V 40. minuti so Mariborčani podvojili prednost, ko je Mezga lepo našel Jelića, ta pa je s 14 metrov zadel levi spodnji kot.

Pridigar zaklenil vrata

V drugem polčasu so bili bolj odločni domačini, ki so vse stavili v napad - a neuspešno. Domači igralci ob zaključkih akcij niso bili razpoloženi, pa čeprav so si priigrali kopico zrelih priložnosti. Še najbolj bodo "sanjali" Pridigarja, ki je svoje delo opravil več kot odlično. V 64. minuti je Dvorančić meril v desni spodnji kot, toda mariborski vratar je bil na mestu, tako kot tudi v 71. minuti po strelu Puca.

Minuto pozneje je Pridigarja po strelu Dvorančića rešila prečka, v 80. minuti pa je priložnost za "hat-trick" zapravil Jelić, ko je z desetih metrov meril čez gol. Zadnjo priložnost na tekmi sta gostiteljem priigrala Pečnik in Biščan, slednji pa je znova moral priznati premoč Pridigarju.

Slovo Simona Sešlarja

Sicer pa je imela tekma tudi bolj slavnostne trenutke, saj se je v 68. minuti od celjskega dresa poslovil dolgoletni kapetan Simon Sešlar, ki je v rumeno-modrem dresu odigral 405 tekem.

Predsednik kluba Marjan Vengust je ob tem v zahvalo Sešlarju podaril umetniško sliko, na drugi strani pa je športni direktor Maribora Zlatko Zahovič Sešlarju dal mariborski dres s številko 97, torej s številom tekem, ki jih je nekdanji slovenski reprezentant odigral v vijolični športni opremi.

Fotoutrinki s tekme:





Ne spreglejte