Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
16.45

Osveženo pred

1 teden, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

FIFA Klubsko Svetovno prvenstvo liga prvakov liga prvakov Carlo Ancelotti Real Madrid

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 16.45

1 teden, 2 dneva

Narobe razumeli Carla Ancelottija

Real vendarle bo igral na klubskem svetovnem prvenstvu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
sprejem zmagovalci lige prvakov Real Madrid | Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je dejal, da novopečeni zmagovalci evropske nogometne lige prvakov ne bodo igrali na razširjenem klubskem svetovnem prvenstvu prihodnje leto. | Foto Reuters

Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je dejal, da novopečeni zmagovalci evropske nogometne lige prvakov ne bodo igrali na razširjenem klubskem svetovnem prvenstvu prihodnje leto.

Foto: Reuters

Zmagovalec lige prvakov, Real Madrid, bo sodeloval na naslednjem klubskem svetovnem prvenstvu v nogometu. V Madridu so zavrnili prejšnje navedbe o odpovedi udeležbe na turnirju, češ da je bila izjava trenerja Carla Ancelottija "napačno razumljena".

Real Madrid sprejem
Sportal Real Madrid z lovoriko najprej v cerkev, nato na sprejem #video

"Sodelovanje Reala Madrida na novem klubskem svetovnem prvenstvu v izvedbi mednarodne nogometne federacije Fife v naslednji sezoni 2024/25 ni bilo nikoli postavljeno pod vprašaj," so pri kraljevem klubu iz Madrida zapisali v izjavi za javnost. Pri klubu zagotavljajo, da so ponosni na petnajsto zvezdico v ligi prvakov. "Klub bo zato sodeloval, kot je bilo načrtovano, v tem uradnem tekmovanju, ki se ga bomo lotili s ponosom in z največjim navdušenjem, da bodo milijoni naših navijačev po vsem svetu začeli sanjati o novem naslovu."

V ločenem sporočilu, objavljenem na družbenem omrežju, je italijanski strateg madridskega Reala popravil svoje prejšnje navedbe: "Možnost igranja na takšnem turnirju je priložnost za nadaljevanje boja za velike trofeje z Realom Madridom." Ancelotti je v pogovoru, objavljenem v ponedeljkovi izdaji italijanskega časnika Il Giornale, namreč presenetil z besedami, da zmagovalci lige prvakov ne bodo igrali na razširjenem klubskem svetovnem prvenstvu prihodnje leto. "Igralci in klubi ne bodo sodelovali na tem turnirju. Posamezna tekma Real Madrida je vredna 20 milijonov evrov, Fifa pa nam želi ta znesek nameniti za celotno prvenstvo. Torej ne. Tako kot mi bodo tudi drugi klubi zavrnili povabilo," je italijanski strateg dejal za italijanski časnik.

V spodnji galeriji in videu se spomnite, kako so nedavno proslavljali v Madridu. | Foto: Reuters V spodnji galeriji in videu se spomnite, kako so nedavno proslavljali v Madridu. Foto: Reuters Razširjeno klubsko SP z 32 ekipami je na sporedu naslednje leto poleti, kar bi še povečalo že tako natrpan koledar za nogometaše. Madridčani so se na SP uvrstili po zmagi v ligi prvakov že leta 2022, letos so lovoriko sicer dvignili še 15. Angleško združenje profesionalnih nogometašev je že pred tem Fifo opozorilo, da bi igralci lahko stavkali.

Združenje svetovnih lig in svetovni sindikat nogometašev FIFPro pa sta prejšnji mesec zagrozila Fifi s pravnimi ukrepi, če SP ne bo prestavljeno. Kot so zapisali v pismu, bi organizacija klubskega SP povzročila "gospodarsko škodo" domačim ligam in potisnila igralce "preko njihovih meja". Fifa sicer od tekmovanja ne odstopa in trdi, da ima "vso pravico" določiti tekmovalni sistem, po katerem se bo tekmovalo.

Fotogalerija
1
 / 14
Kylian Mbappe
Sportal Zdaj je tudi uradno: Kylian Mbappe okrepil evropske prvake iz Madrida
Vinicius Jr.
Sportal Vinicius izbran za najboljšega igralca v ligi prvakov
Real Borussia
Sportal Čeferin dvignil prst in razvnel domišljijo navijačev Reala
Ne spreglejte