Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 11. 2008,
8.03

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 12. 11. 2008, 8.03

6 let, 6 mesecev

Burgič: Jezen na nekdanjega trenerja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometni klub AIK Solna je s petim mestom v švedskem prvenstvu ostal brez evropskih nastopov. Slovenski napadalec Miran Burgič je prispeval pet zadetkov, sezono pa je zaključil z mešanimi občutki.

Nekdanji napadalec HiT Gorice in najboljši strelec državnega prvenstva (24 zadetkov v sezoni 2005/06) je konec minulega tedna zaključil klubsko sezono. Z moštvom iz Stockholma je osvojil končno peto mesto, ki zaradi sprememb v evropskih tekmovanjih (slovo pokala Intertoto) ni prinesel pričakovanega veselja.

Zadetka Burgiča na tekmi s Helsingborgom

AIK je ostal tudi brez skandinavskega ''mini-prvenstva'', ki je tako s strani gledalcev kot tudi medijev vsako leto sprejeto slabše.

Pričakoval malce več

''Sezona je bila polna vzponov in padcev. Na koncu je, kar se kluba tiče, uvrstitev kar realna, saj smo se celo leto ubadali s pretresi in krizami. Kar se mene tiče, je bila to prva sezona po poškodbi. Vesel sem, da sem končno spet zdrav, sem pa vendarle pričakoval malce več. Predvsem več minutaže,'' je poudaril za Sportal Miran Burgič. V tej sezoni je v začetni postavi odigral le 14 tekem, kar ni zadovoljilo njegovih pričakovanj. Sploh po vrnitvi na nogometna igrišča, ki jo je zaradi nevšečne poškodbe kolena (lanskega maja si je v prvenstvu strgal križne kolenske vezi) dočakal s prešernim nasmehom. ''Ko sem prvič po prestani poškodbi prišel na naš štadion Rasunda in deset minut pred koncem tekme vstopil v igro, so me domači navijači pozdravili s tako toplim aplavzom, da sem se počutil dobro kot že dolgo ne,'' se je spomnil najlepšega prizora v sezoni, ki jo je končal s petimi doseženimi zadetki.

Pred kočljivo situacijo

Klubsko vodstvo si je zastavilo pred sezono visoke cilje. Ko se je na koncu izkazalo, da je AIK že krepko pred zaključkom prvenstva ostal izven bitke za naslov, so začele leteti glave. Po zadnjem krogu sta odpustnico dobila trener Rikard Norling in športni direktor Charlie Granfelt. ''Morda bi bilo dobro, če bi jo trener dobil že prej (smeh). Dejstvo je, da sva imela drugačne poglede. Težko je igrati, ko veš, da lahko po dobri tekmi na naslednji že sediš na klopi. Igralec mora biti sproščen in nikakor pod pritiskom. Le tako lahko ponudiš še več. Zaradi takšne trenerjeve politike smo letos igrali spremenljivo. Noben ni igral na svoji ravni,'' je dejal o nekdanjemu trenerju 24-letni Zasavčan, ki je našel življenjsko srečo v Novi Gorici. Zaveda se, da je sedaj v klubu že več kot dve leti in je zaradi tega eden izmed starejših igralcev po stažu. ''Pogodbo imam še leto in pol. Dobro se počutim, le igral bi rad več. Glede tega sem malce nezadovoljen, tako da sem se znašel pred kočljivo situacijo. Po eni strani bi rad zamenjal klub, po drugi pa bi počakal na začetek priprav z novim trenerjem. Če bom igral, lahko pokažem še veliko več,'' je zaupal ''Burga'', ki bo 7. januarja 2009 opravil prvi trening pod vodstvom Mikaela Stahreja, od slednjega pa pričakuje tudi individualen in iskren pogovor. Z njegovim predhodnikom ga ni dočakal. ''Bil sem v dobri formi in dal nekaj zadetkov, potem pa me je kar umaknil z ekipe. Imel je negativno razlago, s katero se nisem strinjal. Tako nisem na treh zaporednih tekmah odigral niti minute,'' se je še spomnil neslavnih prigod ...

Prvič po dolgem času v rdečih številkah

Recesija svetovnega gospodarstva je pustila očitne posledice tudi na Švedskem. ''Občutili smo jo tudi v klubu. Plač pač niso zniževali (smeh), do tega vendarle ne more priti, je pa letos prvič, odkar sem na Švedskem, finančni klubski okvir končal v rdečih številkah,'' je podal ugotovitev štirikratni slovenski reprezentant, ki je še kako jezen na svojega nekdanjega trenerja, ker mu ni podal več priložnosti.

''Zaradi tega nisem bil večkrat vpoklican v reprezentanco. Selektor mi je jasno povedal, da bo v primeru, če v klubu ne bom igral redno, zaradi velike konkurence med napadalci vpoklical druge kandidate. To razumem, sem pa toliko bolj razočaran na klub, saj sem na račun tega izpadel,'' ni skrival razočaranja napadalec AIK-a s številko devet in priznal, da so njegovi tekmeci za mesto v konici napada v državnem dresu svojo priložnost dobro izkoristili.

Razveselil bi se vpoklica

''Zelo bi se razveselil vpoklica za prijateljsko tekmo z BiH. Tekma predstavlja nek derbi, veliko bo ljudi, to bi bil res pravi užitek,'' je dejal eden izmed dveh slovenskih legionarjev na Švedskem (v Stockholmu se redno druži z nekdanjim soigralcem pri ''vrtnicah'' Andrejem Komcem), ki je vesel vrnitev polnih tribun na domačih tekmah slovenske reprezentance. ''Občinstvo ni potrebovalo veliko. Le dva pozitivna rezultata in vse se je obrnilo,'' je še dodal. Če se bo znašel na Kekovem seznamu, se bo z veseljem udeležil priprav, drugače pa že komaj čaka počitek. Več ali manj je neprekinjeno treniral od začetka januarja. Poleti je počival le deset dni ...

Ne spreglejte