Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 4. 2008,
20.23

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 26. 4. 2008, 20.23

8 let, 5 mesecev

Brez zadetka v Lendavi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte in Mik CM Celja so se v Lendavi v 30. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli brez zadetkov.

Čeprav so po dveh zaporednih prvenstvenih zmagah proti Livarju v gosteh in Interblocku doma nogometaši Nafte iztržili le točko, ne gre prezreti dejstva, da se v lendavskem taboru nadaljuje uspešen niz nabiranja točk.

Po prihodu novega trenerja Damirja Roba je Nafta v zadnjih petih krogih osvojila deset točk in na prvenstveni lestvici zavzela šesto mesto, le točko za petouvrščenim Mariborom. Na drugi strani so Celjani po nepopolnem 30. krogu izgubili eno mesto in se trenutno nahajajo na osmem mestu, z dvema točkama zaostanka za sedmo Dravo in še dodatnimi tremi za Nafto.

V obračunu dveh tekmecev, ki dvigata formo nismo videli zadetka, a tudi ne veliko dobrega nogometa. Oboji so nastopili oslabljeni; Nafta brez kaznovanih Gernčeka in Matjašeca, pri Celjanih pa sta zaradi enakih razlogov manjkala Travner in Križnik. Sicer so v prvem polčasu domači narekovali tempo in si priigrali številne priložnosti. Že v šesti minuti je po kotu, ki ga je izvedel Trenevski, Eterovič z glavo poslal žogo pod prečko, vratar Šeliga pa v kot. Po napaki gostujoče obrambe se Eterovič v 12. minuti ni najbolje znašel, saj je, sicer iz težkega položaja, zadel le zunanji del mreže. Štiri minute pozneje, po še eni hudi napaki Celjanov, je sledila še 100-odstotna priložnost Seböka, ki je s silovitim strelom premagal Šeligo, a je stresel le prečnik. Po zapravljenih priložnosti Vasiljeva so tudi gostje v 25. minuti dočakali prvo polpriložnost, ko je Urbanč s prostega strela s slabih 20 metrov poslal žogo v naročje vratarja Kuzme.

Nafta je v nadaljevanju imela še priložnosti. Tako je v 29, minuti Bunc prodrl po levem boku in podal v sredino, Šeliga pa je pred Eterovičem rešil zanesljivi zadetek. Isti igralec (Eterovič) je bil nekaj trenutkov pozneje v vlogi podajalca, njegovo podajo pa Trenevski preusmeril preko Šelige, a tudi preko okvirja vrat. Po kotu, ki ga je izvajal Vaš je Ošlaj štiri minute pred koncem prvega polčasa z glavo streljal slab meter prek vrat.

V drugem polčasu so gostje vzpostavili ravnotežje in bili za spoznanje aktivnejši nasprotnik, a je prvo priložnost vnovič imela Nafta. Repina je v 59. minuti v gneči sprožil strel z 12 metrov, žoga pa je končala v rokah Šelige. Po zapravljeni priložnosti domačih, bi gostje kaj lahko kaznovali neučinkovitost. V 79. minuti so bili namreč zelo blizu zadetka, toda domači vratar Kuzma je v gneči odlično reagiral, nakar je Ošlaj odbil žogo v polje. Neodločen izid sicer odgovarja dogodkom na igrišču, čeprav so imeli veliko več priložnosti domači nogometaši.

Ne spreglejte