Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 10. 2013,
21.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Samir Handanović Mišo Brečko

Nedelja, 20. 10. 2013, 21.15

8 let

Brečko in Maroh skočila na vrh (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Valter Birsa je okreval po poškodbi in zabil za novo zmago Milana, Kevin Kampl je prispeval štiri podaje, Jan Oblak je debitiral med vratnicama Benfice, Köln je prvi v drugi nemški ligi.

Samir Handanović: Že v peti minuti je storil prekršek za enajstmetrovko ob gostovanju Interja v prvi italijanski ligi pri Torinu, potem ko je v svojem kazenskem prostoru pri posredovanju nepravilno zaustavil najboljšega strelca Torina, Alessia Cercija. Ljubljančan je ob tem prejel rdeč karton in moral zapustiti igrišče. Med vratnicama Milančanov ga je zamenjal Argentinec Juan Pablo Carrizo ter se takoj izkazal. Zaustavil je namreč strel Cercija z bele točke. Kljub temu je moral pozneje kar trikrat po žogo v svojo mrežo, a je Milančanom uspelo iztržiti remi.

Jan Oblak: Prvič, odkar je leta 2010 prestopil v Benfico, je komajda 20-letni slovenski vratar zaigral za člansko ekipo lizbonskega velikana. V tretjem krogu portugalskega pokala je Benfica gostovala pri nižjeligašu Cinfaesu in zmagala z 1:0. Slovenski reprezentant je med vratnicama gostov branil vso tekmo in Lizbončanom pomagal do zmage. Veliko dela ni imel, se pa je izkazal pri enem izmed strelov domačih nogometašev na začetku drugega polčasa.

Boštjan Cesar: Spet je bil v začetni enajsterici Chieva, ki je v prvi italijanski ligi gostoval pri Genoi in klonil z 1:2. To je bil že četrti zaporedni prvenstveni poraz Verončanov, ki so trenutno na predzadnjem mestu prvenstvene razpredelnice. Kapetan slovenske reprezentance je bil na igrišču od prve do zadnje minute in prejel rumeni karton.

Siniša Anđelković: Palermo je v drugi italijanski ligi v ponedeljek v gosteh premagal Sieno (3:2) in se na lestvici povzpel na peto mesto. Kranjčan je odigral vso tekmo, njegov rojak Armin Bačinović je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce, Aljaž Struna pa ni kandidiral za srečanje.

Mišo Brečko: Köln je v drugi nemški ligi v ponedeljek pred domačimi navijači (zbralo se jih je 48.300) remiziral z bavarskimi gosti. Kozlički in 1860 München niso dosegli niti enega zadetka, sta pa dvoboj odigrala oba slovenska reprezentanta. Brečko s kapetanskim trakom na desni strani, Dominic Maroh, ki jeseni ni bil deležen reprezentančnega vpoklica, pa v osrčju obrambne vrste. Köln se je s točko povzpel na prvo mesto, po 11 nastopih pa je edini klub v drugi nemški ligi, ki še ni doživel poraza.

Branko Ilić: Hapoel Tel Aviv je v šestem krogu izraelskega prvenstva gostoval pri Beitarju v Jeruzalemu in ostal brez točk (0:1). Ljubljančan je odigral vso tekmo, odločilni zadetek pa je Beitar dosegel šest minut pred koncem tekme.

Bojan Jokić: Villarreal je v zadnji tekmi 9. kroga španskega prvenstva ostal praznih rok na gostovanju v Baskiji. Athletic Bilbao je zmagal z 2:0, rumena podmornica pa s 16 točkami ostaja na visokem četrtem mestu. Slovenski branilec zaradi poškodbe ni kandidiral za srečanje.

Dejan Kelhar: V prvi azerbajdžanski ligi je Qabala zmagala z 1:0 pri Interju Bakuju. Tudi tokrat izkušeni slovenski reprezentant ni dobil prave priložnosti za igro. Na zelenico je vstopil šele globoko v sodnikovem podaljšku, ko je bil na semaforju že končni izid tekme. Qabala je na tretjem mestu.

Andraž Struna: PAS Giannina je v grškem prvenstvu dejavna v ponedeljek gostila Panionis, a ostala brez točk (0:1). Primorec je v igro vstopil v 64. minuti, ko je bil na štadionu Zosimades že postavljen končni rezultat. PAS Giannina na lestvici zaseda osmo mesto.

Kevin Kampl: Na zadnjih dveh reprezentančnih tekmah je stisnil zobe in igral, čeprav je imel težave z gležnjem, a to nanj očitno ni vplivalo preslabo, saj je minuli konec tedna blestel. Pri visoki zmagi Red Bull Salzburga, ki je pred domačimi navijači kar s 6:0 odpravil Wacker Innsbruck, je namreč prispeval kar štiri podaje. Igral je do 60. minute, potem pa pri izidu 5:0 zapustil igrišče. Kar osem podaj in pet golov je na enajstih prvenstvenih tekmah prispeval v tej sezoni. Forma, s katero bo težko dlje časa ostal v Salzburgu. Snubcev bo iz dneva v dan vse več.

Andraž Kirm: V zadnjem mesecu je izgubil mesto v začetni enajsterici nizozemskega prvoligaša Groningena. Na zadnjih štirih tekmah je igral le tri minute. Tokrat so zeleno-beli pred domačimi navijači presenetili PSV Eindhoven in ga premagali z 1:0, Ljubljančan pa je obsedel na klopi.

Rene Krhin: Še tretji zaporedni poraz je Bologna vpisala v gosteh pri Sassuolu in zdrsnila na zadnje mesto prve italijanske lige. Pri porazu z 1:2 v gosteh je Krhin igral od prve do zadnje minute. Po osmih krogih nove sezone Bologna, ki je ob petih porazih trikrat remizirala, še čaka na prvo zmago.

Dejan Lazarević: Pri porazu Chieva z 1:2 v Genovi ni sodeloval. Spet je obsedel na klopi moštva iz Verone.

Jasmin Kurtić: Prvo zmago v novi sezoni je zabeležil Sassuolo v prvi italijanski ligi in doma premagal Bologno z 2:1 ter skočil z zadnjega mesta prvenstvene razpredelnice. Kurtić je igral od prve do zadnje minute.

Valter Birsa*: Na zadnjih reprezentančnih tekmah Slovenije, ki se ji ni uspelo prebiti na svetovno prvenstvo, žal ni sodeloval, a zdaj je že okreval in se takoj vrnil v začetno enajsterico Milana. Takoj po povratku na zelenice je navdušil, saj je bil prav on tisti, ki je z golom v 22. minuti – z levico je dosegel pravcati evrogol po podaji Robinha - , Milanu prinesel zmago nad Udineseju. Kot je zdaj že v navadi, je tudi tokrat z igrišča odšel predčasno. Na zelenici San Sira je prebil 68 minut. To je bil njegov drugi gol v dresu sedemkratnega evropskega prvaka. Zanimivo, tudi prvič je poskrbel za zmago Milana z 1:0 (nad Sampdorio). Ko Birsa zadane v majici Milana, svoji ekipi prinese zmago, bi lahko zapisali. Tudi sicer je igral zelo dobro in sejal nevarnost v nasprotnikovo obrambo.

Josip Iličić*: Zaskrbljujoče je zdravstveno stanje Kranjčana, za katerega je Fiorentina letos poleti odštela skorajda deset milijonov evrov. Fiorentina je s 4:2 premagala Juventus, a Iličić pri tej veliki zmagi ni sodeloval. Ni ga bilo niti na klopi, saj je še vedno poškodovan. V tej sezoni je vsega skupaj odigral le štiri tekme (tri v prvenstvu in eno v ligi Europa) ter zbral skupaj 106 minut igre v dresu moštva iz Firenc. Le upamo lahko, da bo kmalu okreval in pokazal, kaj zna. Po zadnjih pregledih so mu zdravniki zaradi poškodbe gležnja predpisali še dva tedna mirovanja. Bo pripravljen vsaj za prijateljsko tekmo z Irsko (15. novembra)?

Roman Bezjak: Ludogorec je v derbiju bolgarskega prvenstva pred domačimi navijači izgubil proti Litexu Loveču z 2:4. Za Ludogorec je slovenski napadalec igral vso tekmo, moštvo iz Razdgrada pa je po bolečem domačem porazu izgubilo prvo mesto na lestvici.

Zlatan Ljubijankić: Še petič zapored je Omiya Ardija izgubila v japonskem prvenstvu. Tokrat je morala pred domačimi navijači priznati premoč Oiti Triniti, ki je zmagala z 1:0. Ljubijankić je na igrišče prišel v 67. minuti, ko so gostje že vodili.

Nejc Pečnik: Pri zmagi Crvene zvezde nad Novim Pazarjem s 5:1 je igral vso tekmo. Prispeval je podajo za drugi zadetek, v akciji, ki je postregla s četrtim zadetkom rdeče-belih, pa je zatresel okvir vrat.

Milivoje Novaković: Pri novem porazu Omiye Ardije v japonskem prvenstvu je najboljši strelec slovenske reprezentance v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2014 igral v zadnje pol ure.

Tim Matavž: PSV je v prvi nizozemski ligi presenetljivo izgubil v gosteh pri nekdanjem klubu primorskega napadalca, Groningena, ki je zmagal z 1:0. Tudi tokrat je bil v začetni enajsterici moštva iz Eindhovna in igral 67 minut. Ko je odšel z igrišča, je bil končni izid že na semaforju.

Ne spreglejte