Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
22. 1. 2018,
15.10

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

zimski prestopni rok Wisla Krakov Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor Matej Palčič

Ponedeljek, 22. 1. 2018, 15.10

6 let, 3 mesece

Matej Palčič

Branilec Maribora tik pred podpisom pogodbe s poljskim velikanom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Matej Palčič | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Slovenska nogometna kolonija na Poljskem bi lahko v kratkem postala bogatejša za novega člana. Branilec Maribora Matej Palčič se spogleduje s prestopom k Wisli. Poljski mediji poročajo o tem, da Primorec opravlja zdravstvene preizkuse v Krakovu. Če mu bodo zdravniki prižgali zeleno luč, bo pogodbo z nekdanjim poljskim prvakom sodelovanje podpisal še ta teden.

Obrambna vrsta NK Maribor je v zimskem prestopnem roku izgubila Francoza Jean-Clauda Billonga, ki je odšel v Italijo (Benevento), vijolice pa so zanj prejele dva milijona evrov. Nadomestiti ga bosta poskušala Malijec Kassim Doumbia, ki je prišel iz Islandije in Srb Saša Ivković.

Na pregledu v Krakovu

Primorec je pomagal Mariboru tudi do preboja v ligo prvakov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Primorec je pomagal Mariboru tudi do preboja v ligo prvakov. Foto: Grega Valančič/Sportida Ljudski vrt bi lahko v kratkem zapustil tudi Matej Palčič. V tej sezoni se v vijoličnem dresu ni naigral. Po vrnitvi Martina Milca je izpadel iz začetne enajsterice, znova pa so ga pestile težave z zdravjem. 

Desni bočni branilec je trenutno na zdravstvenem pregledu na Poljskem. Zanj se zanima Wisla iz Krakova, ki potrebuje novega desnega bočnega branilca. Palčič je imel v prejšnji sezoni ogromne težave s poškodbami. V jesenskem delu se ni pogosto znašel na zelenici.

V želji, da bi se odpravil v tujino, je bil po poročanju poljskih medijev že v Grčiji. Poskušal je skleniti sodelovanje s prvoligaškim klubom Larissa, a mu jo je zagodel zdravstveni pregled. Ga bodo na Poljskem, kjer je Wisla prezimila na osmem mestu, pričakale bolj spodbudne novice?

Ga bo vodil Katalonec?

Wislo vodi nekdanji trener Hajduka Joan Carrillo. Katalonec je predlani na klopi splitskega kluba nasledil Marijana Pušnika, zdaj pa bi lahko vodil 25-letnega slovenskega nogometaša. Primorca, ki dobro ve, kako se je vpisati med strelce na Poljudu. V Splitu je dosegel zadetek kot branilec Kopra na tekmi evropskih kvalifikacij, le nekaj mesecev pozneje pa prestopil v Maribor.

S Koprom je postal pokalni in superpokalni zmagovalec, na evropskem gostovanju v Splitu pa se vpisal med strelce. | Foto: Sportida S Koprom je postal pokalni in superpokalni zmagovalec, na evropskem gostovanju v Splitu pa se vpisal med strelce. Foto: Sportida

Na Štajerskem ni imel sreče z zdravjem. V prvem letu je zbral le deset nastopov, ko pa je bil zdrav in pripravljen na srečanja, si je zaradi dobrih iger prislužil tudi dres članske reprezentance. Edini nastop je vknjižil lani na tekmi proti Malti. Zdaj je pred prvim prestopom v tujino.

Ne spreglejte