Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
17. 9. 2015,
18.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bojan Prašnikar oko strokovnjaka Kevin Kampl Barcelona Atletico Madrid Real Madrid Juventus Chelsea Arsenal Manchester United Manchester City PSG Bayern München liga prvakov liga prvakov

Četrtek, 17. 9. 2015, 18.41

8 let

Bojan Prašnikar: Kevin Kampl bo imel tudi v Leverkusnu težave

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Začela se je nova sezona nogometne lige prvakov. Z njo se na naše spletne strani vrača tudi rubrika Oko strokovnjaka. Gost prvega dela je Bojan Prašnikar.

Z enim od najuspešnejših trenerjev v zgodovini slovenskega nogometa smo najprej pokramljali o skupini A. V njej sta izrazita favorita za napredovanje, PSG in Real Madrid, pred domačimi navijači zlahka prišla do točk proti Malmöju (2:0) oziroma Šahtarju iz Donecka (4:0).

"Povsem pričakovano. Razlika v kakovosti med Realom, PSG in preostalima kluboma je prevelika. V tej skupini bosta favorita čim prej poskušala priti do zadostnega števila točk. Da bosta potem lahko preračunavala in ob koncu skupinskega dela tekmovanja pozornost preusmerila na domača tekmovanja," je povedal Bojan Prašnikar.

Manchester United kljub spodrsljaju ne bo imel težav

V skupini B je Wolfsburg v Nemčiji z 1:0 odpravil moskovski CSKA. Na drugi tekmi je bil razplet presenetljiv, a čeprav je Manchester United izgubil v Eindhovnu proti PSV z 1:2, je naš sogovornik prepričan, da se bo angleški velikan uvrstil v izločilne dele.

"United igra v spremenljivi formi, zato me tak rezultat niti ne preseneča. Ima vrhunsko ekipo in je favorit, a spet ni tako dober, da bi lahko zmagoval tudi takrat, ko ne nastopi najbolje. Vseeno mislim, da se bo brez težav uvrstil v nadaljnje tekmovanje, medtem ko se bodo preostali trije klubi bojevali za drugo mesto," je prepričan nekdanji selektor Slovenije. Izbrano vrsto je vodil v kar treh obdobjih.

Atletico in Porto sta izrazita favorita

V skupini C je Atletico Madrid z Janom Oblakom v vratih v gosteh odpravil Galatasaray z 2:0. Tudi na drugi tekmi skupine je imela Slovenija svojega predstavnika. Branko Ilić je z Astano z 0:2 izgubil v gosteh pri Benfici v Lizboni.

"Jasno je, kdo je v tej skupini favorit. Atletico bo napredoval. Astana je za Slovence zanimiva zato, ker zanjo igra Ilić, pa tudi zaradi tega, ker je iz Evrope izločila Maribor, a kakovostna razlika je prevelika. Kazahstanci nimajo možnosti za napredovanje. Ob Madridčanih bodo napredovali še Portugalci. Turki so sicer nepredvidljivi, a mislim, da se bodo poslovili po skupinskem delu," je dejal izkušeni slovenski trener.

Juventus je vnovič dokazal, da zna igrati na rezultat

V skupini D je Manchester City, ki v angleškem prvenstvu blesti, doma izgubil proti Juventusu z 1:2. Pa čeprav so Torinčani italijansko prvenstvo začeli katastrofalno slabo in imajo po treh tekmah le točko. Sevilla je v Španiji s 3:0 odpravila Borussio Mönchengladbach.

"City je odlična ekipa, a proti obrambno naravnanemu Juventusu ni našel poti do zmage. Juventus je ekipa, ki zna igrati na rezultat. Cityju je spodrsnilo, a sem prepričan, da bo brez težav prišel do mest, ki vodijo v nadaljnje tekmovanje. Sevilla ima ogromno evropskih izkušenj in bi lahko ponagajala favoritoma, a dvomim, da tako zelo, da bi ju izločila iz lige prvakov. Napredovala bosta City in finalist iz pretekle sezone Juventus," pravi Prašnikar.

Barcelona se bo sprehodila

V skupini E smo na delu videli še enega reprezentanta. Kevin Kampl se je izkazal pri zmagi Bayerja s 4:1 nad Bate Borisovim v Leverkusnu. V derbiju večera sta se Roma in Barcelona v Rimu razšla z remijem 1:1.

"Favorit v tej skupini je jasen. To je seveda Barcelona, ki bo brez težav napredovala. Bate je stalnica v Evropi, a nikoli ne pokaže toliko, da bi lahko upal na kaj več. Tudi letos pričakujem podobno zgodbo. Bayer in Roma se bosta bojevala za drugo mesto," je prepričan trener, ki je delal tudi v Nemčiji. Pred leti je bil zelo uspešen na klopi Energie Cottbusa.

Nekaj besed je namenil tudi Kamplu, ki je poleti iz Borussie Dortmund prišel v Bayer in za zdaj kaže dobre igre. "Je tip igralca, ki mu ustreza nemški nogomet, a mislim, da bo imel tudi v Leverkusnu težave. Tudi pri Borussii je na začetku dobival veliko priložnosti, potem pa se je zalomilo. K sreči Bayer igra na treh frontah, zato bo imel veliko priložnosti za igro, a dober začetek še ni zagotovilo za uspeh. Lepo je, da je začel solidno," je o 24-letnem slovenskem zvezdniku povedal izkušeni trener.

Dinamo je presenetil, a nima možnosti

Skupina F je ponudila verjetno največje presenečenje prvega kroga lige prvakov. Dinamo je v Zagrebu z 2:1 odpravil Arsenal. Na drugi tekmi je Bayern München zmagal v Pireju s 3:0 proti Olympiakosu.

"Zmaga Dinama je seveda veliko presenečenje. Če Arsenal v prvem polčasu ne bi ostal brez izključenega nogometaša, Zagrebčani ne bi zmagali, tako pa so izkoristili veliko priložnost, ki se jim je ponudila. Zdaj bodo lažje zadihali, a v boju z Arsenalom in Bayernom možnosti za uspeh nimajo. Podobno velja za Olympiakos. Londončani in Münchenčani, ki so bili že na začetku pričakovano uspešni, bodo brez težav napredovali," pravi nekdanji trener Maribora in Olimpije.

Chelsea bo najboljši, ko bo potrebno

Velik favorit skupine G je Chelsea, ki je v Londonu s 4:0 odpravil Maccabi Tel Aviv. Na drugi tekmi sta se Dinamo in Porto v Kijevu razšla z remijem 2:2.

"Chelsea je sezono v Angliji začel zelo slabo, a to je pričakovano. V prejšnji sezoni je precej suvereno prišel do lovorike in velikokrat se zgodi, da takšne ekipe novo sezono ne začnejo najbolje. Toda ko bo sezona prišla v najpomembnejši del, lahko pričakujemo, da bo ekipa Joseja Mourinha spet takšna, kot jo poznamo. Počasi se bodo stvari postavile na svoje mesto. Porto bo tisti, ki bo ob Chelseaju napredoval," je še povedal naš sogovornik.

Zenit je ujel priključek s srednjim evropskim razredom

V skupini H je Zenit zmagal v Valencii s 3:2 in naredil velik korak proti osmini finala. Lyon je z 1:1 remiziral v Belgiji proti Gentu.

"Zenit ima dobro ekipo in že vrsto let išče priključek k srednjemu evropskemu razredu. S takšnim rezultatom, kot ga je dosegel v Valencii, je temu ruskemu klubu to morda uspelo. Valencia se je z domačim porazom spravila v nelagoden položaj. Za napredovanje se bo morala pošteno potruditi. V boju z Lyonom in Zenitom ji ne bo lahko. Belgijcem ne dajem nobene možnosti," je o zadnji skupini povedal trener, ki se je pred 16 leti v ligo prvakov z Mariborom uvrstil prav prek Lyona.

Favoriti so vedno isti

Za konec je nekaj besed namenil še favoritom za končno zmago. "Liga prvakov je tekmovanje, ki traja skoraj eno leto. Na koncu ostanejo ekipe, ki pokažejo najbolj konstantno formo. Favoriti so vedno isti. Ob dveh, treh klubih iz Španije in dveh, treh iz Anglije so to še Bayern, Juventus in verjetno PSG, ki je iz leta v leto močnejši in postaja nevaren v boju za vrh. Težko pa je napovedati, kdo bo zmagal. Vsekakor bo zanimivo," je sklenil Prašnikar, ki vseskozi budno spremlja nogometno dogajanje v Sloveniji in po svetu.

Ne spreglejte