Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 9. 2014,
23.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke liga prvakov Damjan Bohar

Torek, 30. 9. 2014, 23.14

8 let

Bohar poskrbel za nov zlati trenutek v zgodovini Maribora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Maribora so v 2. krogu lige prvakov (skupina G) v Gelsenkirchnu igrali neodločeno 1:1 (1:0) s Schalkejem.

Maribor je pred 15 leti in enim dnevom v svojem prvem udejstvovanju v ligi prvakov igral tretjo tekmo v skupini in na gostovanju v Rimu izgubil proti Laziu z 0:4. Toda danes je bilo v Nemčiji precej drugače. Čeprav so morali slovenski prvaki igrati brez poškodovanega Petra Stojanovića, so bili na dobri poti proti precej ugodnejšemu rezultatu. Po prvem polčasu so vodili z 1:0, na koncu pa je bilo 1:1 za drugo mariborsko točko v letošnji ligi prvakov.

Prvi polčas je minil v terenski prevladi domačih, ki pa svojih priložnosti oziroma polpriložnosti niso znali unovčiti. Nekajkrat je v kazenskem prostoru Maribora malce strašil izkušeni nizozemski napadalec Klaas-Jan Huntelaar. Tega se drži sloves igralca, ki zna unovčiti žoge v vratarjevem prostoru, toda v tem delu igre mu ni šlo po željah. V 26. minuti je z glavo zagrozil še Kevin-Prince Boateng, ko je z glavo zgrešil za kakšen meter.

A tudi Štajerci so nekajkrat vzdignili na noge svojih 1300 navijačev na Schalkejevem stadionu, prvi med njimi Dare Vršič, ko je v 12. minuti videl, da Ralf Färhmann stoji precej iz svojih vrat, poskusil s strelom z dobrih 50 metrov in žogo poslal za malo čez gol.

V 31. minuti je vratarja gostov preizkusil še Marcos Tavares s strelom od daleč, sedem minut zatem pa je za veselje slovenskih navijačev poskrbel Damjan Bohar. Ta je namreč lepo stekel v kazenski prostor in s strelom z dobrih desetih metrov unovčil lepo podajo Mitje Vilerja z leve strani ter dosegel svoj prvenec v elitnem tekmovanju. Le malo zatem je spet od daleč streljal Vršič, a je bil nenatančen.

Huntelaar pa je izenačil v 56. minuti, ko je na robu kazenskega prostora lepo prišel do strela in žogo po tleh poslal v levi spodnji kot vrat Maribora. Pet minut pozneje so imeli gostitelji novo lepo priložnost, ko je Julian Draxler s slabih 16 metrov meril po tleh, izkazal pa se je Jasmin Handanović.

V 65. minuti je od daleč sprožil Boateng, a je žoga zletela dober meter mimo vrat, kar pa ni bilo presenečenje, saj je bil Schalke v tem delu odločnejši in konkretnejši, Maribor pa praktično ni zmogel čez polovico igrišča. V 74. minuti je Handanović ustavil nov Draxlerjev poskus malce z leve strani.

Maribor je vseeno na trenutke znal opozoriti nase, prav tako pa je Schalke iskal pot do (pričakovane) zmage. Sintayehu Sallaich pa je v 89. minuti hitro stekel v protinapad, sam končal akcijo, a brez uspeha. Kljub temu so se Štajerci dobre volje vračali v domovino, ne nazadnje so ne le ostali v igri za napredovanje, ampak zaslužili še pol milijona evrov.

Ne spreglejte