Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
17.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Samir Handanović Mišo Brečko Boštjan Cesar Tim Matavž

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 17.54

8 let

Bo kapetan Slovenije Islandca premagal še drugič v petih dneh?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kako so minuli konec tedna igrali slovenski nogometni reprezentanti? Tokrat smo jih primerjali z Islandci, s katerimi se bodo v petek pomerili v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014.

Samir Handanović: Na zadnji prvenstveni tekmi Interja zaradi kartona ni igral, tokrat bi se moral vrniti v postavo Milančanov za gostovanje v Genovi pri Sampdorii, a je bil tekma, ki bi morala biti odigrana v nedeljo, odpovedana zaradi slabih vremenskih razmer. Najdražji slovenski nogometaš je tako na zbor reprezentance pripotoval spočit.

Jan Oblak: Rio Ave je tokrat v prvi portugalski ligi doma izgubil proti Morierenseju z 0:1. Ljubljančan je domačo mrežo spet branil vseh 90 minut.

Jasmin Handanović: Zaradi rdečega kartona, ki ga je prejel na večnem derbiju proti Olimpiji, tokrat ni igral. Maribor je brez njegove pomoči presenetljivo izgubil doma proti Domžalam z 1:3.

Ögmundur Kristinsson: Islandska liga miruje, tudi Fram, katerega član je 23-letni vratar, ni nastopil.

Hannes Por Halldorsson: Islandska liga miruje, KR Reyjkjavik in z njim tudi 28-letni vratar sta počivala.

Gunneleifur Gunnleifsson: Islandska liga miruje, ta konec tedna Breidablik, katerega vratar je 37-letni Islandec, ni nastopil.

Mišo Brečko: V drugi nemški ligi bo Köln, ki je v vse boljši formi in se približuje mestom, ki vodijo v prvo ligo, nastopil šele drevi. Gostoval bo v Dresnu pri tamkajšnjem Dynamu.

Dominic Maroh: V drugi nemški ligi bo Köln, ki je v vse boljši formi in se približuje mestom, ki vodijo v prvo ligo, nastopil šele drevi. Gostoval bo v Dresnu pri tamkajšnjem Dynamu.

Boštjan Cesar: Po velikem skalpu in zmagi v Neaplju je kapetan slovenske reprezentance Chievu v prvi italijanski ligi pomagal do nove zmage. Tokrat v gosteh z 2:0 pri Pescari. Bil je med najboljšimi na igrišču in zelo siguren v obrambi gostov. Pred tem dolgo ni dobil priložnosti za igro, odkar se je trener odločil, da ga postavi v začetno enajsterico moštva iz Verone, so rezultati veliko boljši. Dvakrat je igral, Chievo pa je dvakrat zmagal.

Bojan Jokić: Pri njem velja ravno obratno kot pri Cesarju. Pred tem je igral veliko in redno, v zadnjih dveh tekmah pa se preselil na klop za rezerve. Tokrat ni igral niti minute in si je zmago Chieva z 2:0 v Pescari ogledal s klopi.

Branko Ilić: Anorthosis je v ciprskem prvenstvu remiziral v gosteh proti AEL z 1:1. Igral je 90 minut. Po treh remijih na zadnjih treh prvenstvenih tekmah je Anorthosis zdrsnil na drugo mesto.

Andraž Struna: V drugi poljski ligi je solidno opravil s svojimi nalogami pri remiju Cracovie z 1:1 v gosteh pri Arki. Igral je vso tekmo.

Aleksander Rajčević: Pri domačem prvenstvenem porazu Maribora proti Domžalam z 1:3 je bil, podobno kot vsa domača obramba, slab. Igral je vso tekmo.

Marko Šuler: Okreval je po poškodbi mišice, ki ga je pestila v zadnjem času, a ga ni bilo v ekipi Legie, ki je v Varšavi s 3:1 premagala Gornik Zabrze. Legia je vodilna ekipa prve poljske lige.

Birkir Mar Saevarsson: Izkušeni desni bočni branilec islandske reprezentance, ki v teh kvalifikacijah igra bolj malo, je član norveškega Branna, ki je ravno ta konec tedna začel z novo prvenstveno sezono. Brann je v prvem krogu doma s 3:1 premagal Valerengo s 3:1. Osemindvajsetletnik je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Ragnar Sigurdsson: Steber obrambe islandske reprezentance je član danskega prvoligaša Köbenhavna, za katerega igra redno. Aktiven je bil tudi minuli konec tedna. Pri prvenstveni zmagi nad AC Horsensom z 2:1 pred domačimi navijači je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Sölvi Geir Ottesen Jonsson: Tudi on je član Köbenhavna, a v tej sezoni igra bolj malo. Pri zmagi nad Horsensom z 2:1 ni sodeloval.

Arnor Sveinn Adalsteinsson: Desni bočni branilec, ki je član norveškega prvoligaša Honefossa, pri katerem pa, podobno kot v reprezentanci, ne igra redno. Tekmo prvega kroga nove prvenstvene sezone – Honefoss je izgubil v gosteh pri Startu z 2:3 -, si je ogledal s klopi za rezervne nogometaše.

Ari Freyr Skulason: Petindvajsetletni defenzivni vezist, ki lahko igra tudi v obrambi, je član švedskega drugoligaša GIS Sundsvalla, ki pa še ni začel z novo prvenstveno sezono. Ta se bo začela po koncu reprezentančnega premora.

Hallgrimur Jonasson: Branilec danskega prvoligaša Sonderjyska, ki bi moral prvenstveno tekmo proti Esbjerju igrati drevi, a je bila ta odpovedana.

Holmar Örn Eyjolfsson: Pri nemškem drugoligašu Bochumu ta 22-letni branilec igra redno, v reprezentanci niti ne. Tokrat je bil pri porazu Bochuma pred domačimi navijači z 0:1 proti Eintrachtu Braunschweigu na igrišču od prve do zadnje minute.

Armin Bačinović: Odkar je bil pred mesecem dni izključen, pri Hellasu iz Verone ni več igral v drugi italijanski ligi. Tudi tokrat, ko je Hellas doma remiziral z Livornom z 1:1, ni dobil priložnosti za igro. Vso tekmo je sedel na klopi za rezervne nogometaše.

Goran Cvijanović: Tudi on se ni najbolj izkazal pri porazu Maribora z 1:3 pred domačimi navijači proti Domžalam, čeprav je bil eden redkih, ki so v domačem moštvu pokazali vsaj nekaj. Igral je vso tekmo.

Aleš Mertelj: Vklopil se je v sivino predstave Mariborčanov, ki so doma izgubili proti Domžalam z 1:3. Igral je od prve do zadnje minute.

Rene Krhin: Bologna je v italijanski prvi ligi gostila prvaka in vodilno moštvo lige Juventus ter izgubila z 0:2. Slovenski vezist tokrat ni dobil priložnosti za igro, zaman jo je čakal na klopi za rezervne nogometaše.

Jasmin Kurtić: Palermo v prvi italijanski ligi nadaljuje s slabimi predstavami. Sicilijanci so tokrat z 0:2 izgubili v gosteh pri Milanu in ostajajo prikovani na zadnje mesto prvenstvene razpredelnice. Zmage v prvenstvu ne poznajo že neverjetnih 15 tekem zapored. Kurtić je igral 71 minut, a se ni najbolj izkazal.

Aleksander Radosavljević: V prvi nizozemski ligi je igral 90 minut za Venlo, ki je doma izgubil proti Heraclesu z 0:2.

Valter Birsa: Kljub temu, da se skoraj vselej, ko dobi priložnost za igro, izkaže, pri Torinu še vedno ni prva trenerjeva izbira. Tokrat je Torino v prvi italijanski ligi zabeležil pomembno zmago nad Laziem z 1:0 pred domačimi navijači, Birsa pa je igral v zadnjih 30 minutah. Ko je prišel na igrišče, je bil izid še 0:0.

Dejan Lazarević: V drugi italijanski ligi za Modeno igra redno. Tudi tokrat je bilo tako, ko je Modena izgubila v gosteh pri Grossetu z 0:2. Na igrišču je bil od prve do zadnje minute.

Emil Hallfredsson: Soigralec našega Bačinovića pri italijanskem drugoligašu Hellasu iz Verone redno igra tako v reprezentanci kot tudi v klubu. Pri remiju Hellasa proti Livornu z 1:1 je sodeloval 85 minut in prispeval podajo za edini gol domače ekipe.

Aron Einar Gunnarsson: Defenzivni vezist, ki je pri zgolj 23 letih kapetan islandske reprezentance, za Cardiff City v drugi angleški ligi igra redno. Tudi tokrat, pri zmagi nad Sheffield Wednesdayu z 2:0 v gosteh je bilo tako. Igral je vso tekmo.

Helgi Valur Danielsson: Je član švedskega prvoligaša AIK Solne, ki je konec tedna odigral pokalno tekmo in doma z 2:0 brez težav premagal Syriansko. Izkušeni 31-letni vezist je igral vso tekmo.

Johann Berg Gudmundsson: Ofenzivni vezist nizozemskega prvoligaša AZ Alkmaarja v klubskem dresu igra redno, a v zadnjem času na igrišče kot po pravilu prihaja s klopi. Tako je bilo tudi tokrat. Pri porazu pred domačimi proti Ajaxu z 2:3 je igral v zadnjih desetih minutah.

Birkir Bjarnason: Standardni vezist islandske reprezentance v zadnjem času je konec tedna že imel dvoboj s kapetanom Slovenije Cesarjem in ga izgubil. Je namreč član Pescare, ki je v prvi italijanski ligi doma izgubila proti Chievu z 0:2. Bo v petek še drugič zapored igrišče po tekmi proti ekipi izkušenega slovenskega branilca zapustil sklonjene glave? Islandec je sicer proti Chievu igral vso tekmo.

Olafur Ingi Skulason: Islandski vezist je član belgijskega prvoligaša Zulte-Waregema, s katerim je minuli konec tedna prišel do zmage v gosteh pri Mechelenu s 3:2. Igral je vso tekmo in se v statistiko vpisal z rumenim kartonom.

Gylfi Sigurdsson: Trenutno najboljši islandski reprezentant je v elitni angleški premier ligi konec tedna doživel veliko razočaranje in pred domačimi navijači klonil proti Fulhamu z 0:1. Igral je 61 minut.

Tim Matavž: Tokrat je tekmo začel v začetni postavi PSV, ki je v prvi nizozemski ligi doma premagal RKC Waalwijk z 2:0. Igral je do 61. minute. Med strelce se ni vpisal, v nizozemskem prvenstvu na nov zadetek čaka vse od konca januarja. Zadel ni šest tekem zapored.

Zlatko Dedić: Zdaj je povsem okreval po poškodbi, ki ga je mučila pred časom. V drugi nemški ligi je Bochum doma izgubil proti Eintrachtu Braunschweigu z 0:1, izkušeni Koprčan pa je bil na igrišču 70 minut. Imel je eno lepo priložnost za zadetek, a je ni izkoristil.

Milivoje Novaković: Povratnik v slovensko reprezentanco je v prvi japonski ligi pri remiju Omiye Ardije proti Nigiti z 1:1 igral 82 minut in imel eno lepo priložnost, a jo žal zapravil.

Zlatan Ljubijankić: Tudi on je za Omiyo Ardijo v prvi japonski ligi igral od prve minute in pri remiju proti Nigiti z 1:1 sodeloval vso tekmo. Prejel je rumeni karton.

Eidur Gudjohnsen: Daleč najbolj znani islandski nogometaš, ki je nekoč nosil dres Chelseaja in Barcelone, pri 34 letih pa še vedno redno nastopa za izbrano vrsto, je zdaj član belgijskega Cluba Brugga. Ta konec tedna je ta v prvenstvu brez težav premagal Lierse s 3:0, Gudjohnsen pa je igral v zadnjih 23 minutah.

Kolbeinn Sigthorsson: Triindvajsetletni napadalec je član slovitega Ajaxa iz Amsterdama, ki je ta konec tedna v prvi nizozemski ligi zmagal v gosteh pri AZ Alkmaarju s 3:2, Sigthorsson pa je igral 55 minut in v tem času prispeval podajo za enega izmed golov gostov.

Alfred Finnbogason: Še en islandski napadalec, ki si kruh služi na Nizozemskem. Je član Heerenveena, s katerim je ta konec tedna v gosteh premagal NEC, enega izmed treh zadetkov za goste pri zmagi s 3:1 pa je zabil prav Finnbogason. Ta je v tej sezoni sicer v izjemni strelski formi. To je bil že njegov 20. prvenstveni gol na 24 tekmah, v vseh tekmovanjih pa jih je v klubskem dresu zabil že kar 25. Trenutno je tretji najboljši strelec elitne nizozemske eredivisie in bo zagotovo predstavljal največjo nevarnost za slovenskega vratarja na petkovi tekmi v Stožicah.

Ne spreglejte