Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
12. 9. 2017,
7.20

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

naj gol Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija Igor Bišćan NK Krško Ricardo Alves Andres Vombergar

Torek, 12. 9. 2017, 7.20

6 let, 6 mesecev

Hrvaški strateg Olimpije

Bišćan bi lahko, a ni kričal na nogometaše Olimpije

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Igor Bišćan | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nekdanji hrvaški reprezentant Igor Bišćan je še na začetku trenerske poti, a jo za zdaj opravlja zelo uspešno. V prejšnji sezoni je popeljal zagrebški Rudeš v prvo hrvaško ligo, nato pa prevzel ljubljansko Olimpijo in po hitrem izpadu v Evropi zagospodaril v slovenskem prvenstvu.

Zmaji so v nedeljo premagali Krško s 4:2. V prvem polčasu so jezili navijače z napakami, ki so jih gostitelji pretopili v dva zadetka in vodstvo z 2:1.

"Delali smo preveč napak, za kar smo plačali ceno. V drugem nismo mogli igrati tako slabo, sploh glede na kakovost, ki jo imamo. Spremenili smo pristop, zaigrali pametneje. Popravili smo se, dosegli tri gole in zasluženo zmagali. Čestitam fantom, pokazali so karakter, kakovost, kontrolo in tekmo, ki je bila zelo težka, dobili," je sporočil trener Olimpije.

Če je kdo pomislil, da je po neprepričljivem prvem polčasu dvignil glas nad izbranci, se je zmotil. Zagrebčan, ki je pred mikrofonom vedno zelo miren, je ubral drugačno taktiko.

''V slačilnici nisem kričal. Fantje so se zavedali, da ni bilo dobro. Naredil sem eno zamenjavo, spremenil nekaj vlog. Ob pravem času smo dosegli prekrasen gol. To je kakovost Alvesa, ki ima neverjetno levo nogo. Od tistega trenutka naprej smo gospodarili na igrišču in prišli do več kot zaslužene zmage," je pojasnil po zelo pomembni zmagi, s katero je Olimpija neposrednemu tekmecu za naslov, evropskemu Mariboru, ušla za dve točki.

Dvoboj v Krškem je z dvema zadetkoma zaznamoval Portugalec Ricardo Alves, prvič pa se je med strelce vpisal tudi Argentinec s slovenskimi koreninami Andres Vombergar. Za razliko od Portugalca je bil dejaven tudi dan po veliki zmagi. V Brežicah, kjer se je pred leti pogosto pripravljala hrvaška nogometna reprezentanca, se je pomeril z Rudešem.

Častni zadetek Benka

Leon Benko pri Olimpiji še zdaleč ni rekel zadnje. | Foto: Vid Ponikvar Leon Benko pri Olimpiji še zdaleč ni rekel zadnje. Foto: Vid Ponikvar Tako se je trener Olimpije znašel v zanimivem položaju. Na nekdanji klub, pri katerem se je izkazal kot strateg v prejšnji sezoni, v kateri je v pokalu namučil tudi favorizirano Rijeko Matjaža Keka, se je nameril z mešano postavo.

V njej ni bilo nogometašev, ki so začeli dvoboj v Krškem. Priložnost so dobili preostali, poleg Vombergarja, rezervista na gostovanju v Krškem, pa je v konici napada zaigral tudi Leon Benko. Hrvaški veteran, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec Olimpije, je dosegel edini zadetek za zeleno-bele. Podajo je prispeval skoraj dvakrat mlajši obetavni najstnik Adam Jakupović.

Kdo je zaigral od prve minute? To so bili Šeliga, Španja, Zarifović, Cretu, Klinar, Miškić, Brkić, Oduwa, Vombergar, Boateng, Benko.

Rudeš je bil na koncu v Brežicah boljši s 3:1. Bišćan je v tej sezoni pri zmajih izgubljal le na evropskih in prijateljskih tekmah, ko pa se je potegoval za točke, je ostal vedno neporažen.

Olimpija se pripravlja na sobotni derbi, ko bo v Stožicah gostila prerojene Domžale, ki so v soboto s 6:1 napolnile mrežo Triglava.

Najlepši zadetki 8. kroga:

 

Ne spreglejte