Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
8.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 8.13

8 let

Benko: Samozavest, sreča in dobri treningi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kljub temu, da v uvodnih krogih v nadaljevanju prvenstva ni dobival veliko priložnosti, je Jože Benko eden najzaslužnejših za vzpon Domžal.

Eden najpomembnejših členov domžalske zasedbe je zagotovo napadalec Jože Benko. Tudi po slabši prvi polovici sezone je bil ena redkih svetlih točk, saj je bil tudi najboljši strelec kluba. Na začetku priprav sredi januarja se je poškodoval, zato je izpustil praktično vso pripravljalno obdobje.

Poškodba je preteklost

Medtem je v klub prišel Janez Perme in tako v uvodnih krogih v nadaljevanju prvenstva dobival priložnost v konici napada z Džengisom Čavuševičem.

"Za sabo nisem imel veliko treningov, zato je bilo razumljivo, da sta onadva dobila priložnost," je uvodoma dejal prekmurski napadalec, ki je v nadaljevanju sezone vendarle dobival vse več priložnosti in jo dobro izkoristil: "Vsega skupaj sem doslej igral nekaj več kot 60 minut in dosegel tri zadetke, s čimer sem lahko zadovoljen." Ob tem velja omeniti, da je dva dosegel proti Interblocku in odločil tekmo.

Najmanj tretji

Domžalčani v spomladanskem delu sezone igrajo dobro in so se s tremi zmagami in dvema remija iz šestega prebili na tretje mesto. "V moštvu vlada sproščeno ozračje, na uvodnih tekmah se nam je odprlo, dobili smo na samozavesti, imamo tudi nekaj sreče, dobro pa smo tudi trenirali," je razlog za boljše rezultate navedel Benko in pripomnil: " Vendar je kakovost vseh klubov podobna, zato lahko vsak premaga vsakega".

Po dveh zaporednih naslovih državnih prvakov je cilj Domžal uvrstitev na mesta, ki vodijo v Evropo. Konkurenca pa je velika, saj pet klubov ločijo le tri točke: "Moramo biti najmanj tretji, vendar bi se morda tudi s četrtim še lahko uvrstili v evropska tekmovanja. Največji konkurenti so MIK CM Celje, Nafta, HiT Gorica in Rudar. Ne verjamem, da bi se lahko Interblock potegoval za ta mesta, vendar imajo možnosti. Tekme, ki prihajajo, so nekakšne kvalifikacije, zato se nikoli ne smeš zadovoljiti," pravi nekdanji nogometaš Mure, Nafte in grškega Iraklisa.

Izkoristiti priložnost

"Rumeno-modri" so pod vodstvom Vlada Badžima vadili le v mestu ob Kamniški Bistrici, odigrali pa so tudi dve prijateljski tekmi. Eno proti mladincem, premagali pa so nižjeligaša iz Kranja z 2:1.

"Dobro smo izkoristili premor in se pripravili na naslednje tekme. Že proti Rudarju nas čaka pomembna preizkušnja, saj točke štejejo dvojno," meni 29-letni igralec, ki se s tem, če bo igral od začetka, ne obremenjuje: "O tem ne razmišljam. Če dobim priložnost, jo moram izkoristiti, vendar sem dokazal, da lahko igram manj in se izkažem," je za konec še povedal Benko.

Ne spreglejte