Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 12. 2017,
19.09

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

Natisni članek

Benjamin Verbič

Nedelja, 24. 12. 2017, 19.09

6 let, 4 mesece

Slovenski reprezentant po odmevnem prestopu v Dinamo Kijev

Benjamin Verbič upa, da ne bo osramotil legendarne številke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

Slovenski nogometni reprezentant Benjamin Verbič je po podpisu pogodbe s slovitim ukrajinskim Dinamom iz Kijeva v prvem intervjuju poskrbel za nekaj zanimivih izjav in obljubil, da bo naredil vse, da upraviči visoka pričakovanja.

V soboto je Benjaminu Verbiču uspel bogat prestop. Petletno pogodbo je podpisal z najslovitejšim klubom z območja nekdanje Sovjetske zveze, z Dinamom iz Kijeva. Ukrajinci naj bi za slovenskega reprezentanta, ki naj bi po novem zaslužil milijon evrov na leto, Köbenhavnu odšteli štiri milijone evrov.

"Počutim se odlično. Prišel sem v sijajno ekipo, enega od velikanov vzhodnoevropskega nogometa. Veselim se novih soigralcev in komaj čakam na prvo tekmo," je v intervjuju za klubsko spletno stran najprej s pričakovanimi besedami po podpisu postregel Verbič.

S številko legendarnega Ševčenka želi zamenjati Jarmolenka

V novem klubu si je izbral številko 7, ki jo je v preteklosti na hrbtu nosil nekdanji legendarni ukrajinski nogometaš in najslavnejši otrok Dinama zadnjih nekaj desetletij Andrij Ševčenko.

Pri Dinamu bo nosil številko 7:

"Vem, da je številko 7 včasih nosil on. Naredil bom vse, da se je zdaj, ko jo bom imel jaz, ne bo sramoval," je nasmejal 23-letni krilni napadalec, ki ga v Kijevu vidijo kot zamenjavo za Andrija Jarmolenka, zdajšnjega zvezdnika ukrajinskega nogometa. Ta je poleti za kar 25 milijonov evrov odšel v Bayer Leverkusen.

"Je odličen nogometaš, od katerega se lahko veliko naučim. Dal bom vse od sebe, da ga uspešno zamenjam," je napovedal Verbič, ki je v tej sezoni za Köbenhavn odlično nastopal predvsem v ligi Europa in bil izbran celo v idealno enajsterico skupinskega dela tega tekmovanja. Kijevčani seveda pričakujejo, da bo podobne predstave kazal tudi v njihovem dresu.

Pričakuje naslov prvaka, čim več želi tudi od Evrope

"Najprej se moram dodobra spoznati z novimi soigralci. Gledal sem nekaj tekem Dinama in moram reči, da mi ta slog igre ustreza. Počutim se dobro, dobro sem pripravljen in verjamem, da bom lahko Dinamu pomagal," je samozavestno dejal nogometaš, ki je do zdaj zbral 15 nastopov v slovenski reprezentanci in dosegel dva gola.

Ob podpisu petletne pogodbe:

"Glavni cilj je, da osvojimo naslov ukrajinskega prvaka. Čim dlje bi šli radi tudi v ligi Europa," pravi novopečeni član Kijevčanov, ki so po prvi polovici ukrajinskega prvenstva na drugem mestu lestvice. Za vodilnim Šahtarjem imajo s tekmo manj tri točke zaostanka. Uvrstili so se tudi v 1/16 finala lige Europa.

Pri Dinamu je Verbiča pričakal beloruski trener Aleksandr Katškevič, nekoč dolgoletni nogometaš Kijevčanov. "Spoznal sem ga včeraj. Vem, da gre za legendo. Iz pogovora, ki sva ga imela, sem ugotovil, da mi je njegova vizija všeč. Verjamem, da bom izpolnjeval njegove zahteve in da je odličen trener," je nekdanji nogometaš Celja, ki v tujini igra dve leti in pol, povedal za konec.

Dominikanska republika, Kijev, Slovenija ...

Na podpis pogodbe z Dinamom je v Kijev pripotoval iz Dominikanske republike. Zdaj se je vrnil domov v Slovenijo, kjer bo preživel božično-novoletne praznike. Novim soigralcem se bo pridružil 14. januarja, ko se začnejo priprave na drugi del sezone.

Ukrajinsko prvenstvo bo Dinamo nadaljeval februarja. Prva tekma Dinama v drugem delu sezone bo 15. februarja, ko ga v ligi Europa čaka gostovanje v Atenah pri AEK.

Na Instagramu je pozdravil navijače Dinama in se poslovil od navijačev Köbenhavna:

Ne spreglejte