Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Sreda,
11. 1. 2012,
12.15

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bayern Schalke

Sreda, 11. 1. 2012, 12.15

8 let, 3 mesece

Bayern pripravlja ponudbo za Schalkejevega Howedesa

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodilno moštvo Bundeslige Bayern München pripravlja ponudbo za Schalkejevega branilca Benedikta Howedesa, ki bi se morala gibati okoli številke 15 milijonov evrov.

Predsednik Bayerna Uli Höness je pred kratkim razkril, da klub v obrambni liniji potrebuje svežo kri, saj bo Daniel van Buyten 7. februarja dopolnil že 34 let, pogodba pa mu poteče 30.6.2012. Eden izmed glavnih kandidatov za njegovega naslednika bi lahko bil prav Schalkejev Benedikt Howedes. Bavarski klub in Schalke sta se o njegovem prestopu na Allianz Areno pogovarjali že lani poleti, a je Schalkejev šef Clemens Tonnies zavrnil prodajo, saj ni hotel v istem prestopnem roku prodati dveh svojih zvezdnikov – vratarja Manuela Neuerja in Benedikta Howedesa. Takrat je Schalke za Neuerja iztržil 22 milijonov evrov, koliko bo za Howedesa?

Svojega triindvajsetletnega kapetana, ki ima pogodbo do 30.6.2014, naj bi bil Schalke pripravljen spustiti za okoli 15 milijonov evrov. Če bo do prestopa prišlo, se bo to zgodilo nič prej kot poleti 2012, po evropskem prvenstvu. Schalke naj bi tudi Bayernu lani poleti obljubil, da bodo o morebitnem prestopu Howedesa nadaljevali pogovore poleti 2012. Benedikt je za nemško reprezentanco zbral 6 nastopov, nazadnje je za izbrano vrsto igral na prijateljski tekmi proti Nizozemski. V igro je vstopil v 65. minuti kot zamenjava za Jeroma Boatenga, ki bi lahko bil njegov nov soigralec pri Bayernu.

Howedes je produkt Schalkejeve mladinske šole in v članski ekipi igra od julija 2007. Za kakšen potencial gre, nazorno pove podatek, da je bil novembra 2007 na nogometni tržnici ovrednoten na 200.000 evrov, konec junija 2011 pa na 14 milijonov evrov. Fant se je torej v štirih letih razvil v enega izmed najboljših branilcev na Stari celini. Ker mu cena vztrajno raste, se Schalkeju nikamor ne mudi s prodajo. In če bi fant denimo zablestel še na evropskem prvenstvu, bi njegov klub iztržil še več kot bi sicer.

Ne spreglejte