Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 8. 2012,
16.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Schalke Bayern

Četrtek, 16. 8. 2012, 16.34

8 let

Bayern in novinec Eintracht ostajata brez poraza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Po povratniku v prvo nemško ligo Eintrachtu (2:1 nad Nürnbergom) so na četrti tekmi četrto zmago dosegli še nogometaši Bayerna iz Münchena. Z 2:0 so na derbiju odpravili Schalke.

Bayern München je v soboto v derbiju kroga nadaljeval zmagovito serijo - med tednom je zmagal tudi v ligi prvakov -, in v tej sezoni sploh še ni oddal točke. Tokrat je zmagal na derbiju pri Schalkeju, strelca pa sta bila Thomas Müller in Toni Kroos. Borussia Dortmund, ki brani naslov, je doživela prvi poraz. Z 2:3 je klonila proti HSV v Hamburgu. Rumeno-modri imajo zdaj za Bayernom, ki je na prvem mestu, že pet točk zaostanka. Bayer Leverkusen je v nedeljo zmogel le remi 1:1.

Eintracht iz Frankfurta nadaljuje z neverjetno serijo. Novinec v prvi nemški bundesligi je zmagal še četrto tekmo v sezoni. Nürnberg so premagali z 2:1 in tako na lestvici povedli z 12 točkami. Na prvem mestu so prvič po letu 1999, tako dobrega začetka sezona pa niso imeli še nikoli. Gol tekme je dosegel rezervist Erwin Hoffer (spominjal je na enega od nepozabnih golov legendarnega Gerda Müllerja), za zmago pa je zadel Takaši Inui. Zgodba Eintrachta vendarle nima le srečnega konca: poškodovala sta se napadalec Olivier Occean in kapetan Pirmin Schwegler.

V nedeljo je Hoffenheim z zmago 3:1 nad Hanovrom osvojil prve točke v sezoni. Stuttgart je igral za svojo prvo zmago letos, a je po zaostanku z 0:2 proti Werderju zmogel le remi 2:2.

Najboljši strelec:

3 - Thomas Müller (Bayern), Mario Mandžukić (Bayern) ...


Pari prihodnjega kroga (25. in 26. september):

Bayern München - Wolfsburg, Schalke - Mainz, Greuther Fürth - Fortuna, Eintracht - Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV, Stuttgart - Hoffenheim, Hannover - Nürnberg, Freiburg - Werder, Augsburg - Bayer Leverkusen;

Ne spreglejte