Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 6. 2022,
18.30

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

Hasan Salihamidžić Bayern München FC Barcelona Xavi Robert Lewandowski nemško prvenstvo špansko prvenstvo La Liga Bundesliga

Ponedeljek, 27. 6. 2022, 18.30

1 leto, 10 mesecev

Prestop iz Bayerna

Barcelona, zgani se! Lewandowski je neučakan.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
Bayern Robert Lewandowski | Robert Lewandowski | Foto Reuters

Robert Lewandowski

Foto: Reuters

Robert Lewandowski je prek svojega agenta Pinija Zahavija špansko Barcelono pozval, naj pospeši pogajanja za njegov prestop iz nemškega Bayerna. Oditi želi pred 12. julijem, ko bodo Bavarci začeli s pripravami na novo sezono.

Mattia Destro
Sportal Slovenca pri Empoliju dobila izkušenega soigralca

Kot navaja španski časnik AS, se poljski napadalec Robert Lewandowski 12. julija ne želi pridružiti soigralcem iz Bayerna na poletnih pripravah. "Želi se vrniti v bavarski klub, a zgolj zato, da bi se poslovil od soigralcev in navijačev," navaja AS. Predstavnik Lewandowskega naj bi prejšnji teden stopil v stik s predsednikom Barcelone Joanom Laporto, da bi ga spomnil na trenutna prizadevanja njegove stranke in da je zdaj na blaugrani, da ukrepa v skladu s tem.

Xavi bi Lewandowskega rad odpeljal že na ameriške priprave

Tudi Xavi si želi, da bi se prestop zgodil pred začetkom poletnih priprav Barcelone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi Xavi si želi, da bi se prestop zgodil pred začetkom poletnih priprav Barcelone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Tudi trener Barce Xavi Hernandez si prizadeva, da bi se jim Lewandowski čim prej pridružil. Poljaka bi želel imeti že 11. julija, torej takrat, ko je sklical zbor reprezentantov Barcelone, ki so sodelovali v ligi narodov. Poleg tega je z marketinškega vidika ključnega pomena, da bi bil, trenutno še vedno Bayernov napadalec, eden od članov Barcelonine odprave v ZDA, kjer bo Barca pred začetkom nove sezone v primeri division v drugi polovici julija odigrala štiri prijateljska srečanja z Inter Miamijem v Fort Lauderdaleu, z Realom Madridom v Las Vegasu, z Juventusom v Dallasu in z Red Bull New Yorkom v New Jerseyju.

Kot je možno razbrati, so glavna ovira za prestop Poljaka v Barcelono finance. Po poročanju Sky Sports Bavarci za Poljaka želijo vsaj 60 milijonov evrov. Ta znesek pa je za Barcelono prevelik za igralca, ki bo letos dopolnil 34 let in ki bi se lahko naslednje poletje brez odškodnine kot prost igralec pridružil Barceloni. Katalonci so pripravljeni za Lewandowskega ponuditi največ 40 milijonov evrov, navaja poljska tiskovna agencija PAP.

"Pričakujem, da bom Roberta videl na treningu na Säbener Strasse"

Barcelona se sooča tudi s težavami z likvidnostjo. Iz težav naj bi se izkopali že kmalu, saj si nadejajo konkretne finančne injekcije iz izkupička prodaje dela televizijskih pravic španske La Lige, ki bi lahko prinesla tudi do 500 milijonov evrov. "Naše stališče je jasno, Robert ima pogodbo z Bayernom do poletja 2023," je nedavno dejal direktor Bayerna Hasan Salihamidžić. "Nova ponudba Barcelone? Ne razmišljam o tem. Pričakujem, da bom Roberta 12. julija videl na treningu na Säbener Strasse."

Cristiano Ronaldo
Sportal Zanikanje iz Bayerna: "Zgodbice o Ronaldu niso resnične"
Gareth Bale
Sportal Bale razkril novega delodajalca
Ne spreglejte