Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 11. 2008,
8.43

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 9. 11. 2008, 8.43

8 let, 5 mesecev

Badžim: Igralcem za nagrado malce daljši izhod

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Usoda je hotela, da je novi domžalski trener Vlado Badžim debitiral ravno proti nekdanjim varovancem iz Kopra. Premiera je bila uspešna, a poraja se vprašanje, kako bo naprej …

Vlado Badžim, trener Domžal: "Na koncu se je vse srečno izteklo: zmaga, dosegli pa smo tudi tri gole. Nismo briljirali in nisem zadovoljen z nekaterimi igralci, slabo smo na določenih mestih operirali, predvsem na levem in desnem boku, in v napadu smo bili preveč statični. V prvem polčasu smo bili predaleč od igralcev, morda so kateri nogometaši še v šoku zaradi slabih rezultatov. Nikakor nismo pravilno zaustavili žoge in nismo pravilno odigrali 'zadnjega pasa', zato smo v prvem delu delovali dokaj raztrgano. V drugem polčasu, ko smo se nekako povezali, smo vključili tudi 'motorje' in iz nekaterih dobrih situacij smo priložnosti tudi realizirali. Kot sem že dejal, pomembna je zgolj zmaga. Potrebno pa bo spoznati določene zadeve, saj so me nekateri fantje malce presenetili. Mislil sem namreč, da bo šlo, a ni, saj sem ugotovil, da smo nekje zelo 'tanki' in bo potrebno v tej smeri še delati. A kljub vsemu moramo biti zadovoljni, saj smo zmagali s 3:1. Koper je imel pri vodstvu 1:0 po zaslugi Mertlja priložnost za 2:0 in tu smo imeli srečo. Zadetek smo dobili na zelo naiven način. Sicer pa je bila to prva tekma meni in igralcem, pri določenih igralcih pa se je pokazalo, da niso z žogo na ti. V drugem tednu bomo morali te stvari še reševati. Na srečanju se je na koncu pokazala individualna kakovost določenih posameznikov, v mislih imam Kirma, Žinka in nekaterih, ki sicer niso briljirali in igrali po mojem okusu, a na koncu se je pokazalo, da so srečanje z dvema potezama rešili v našo korist. Za prvič, moram reči, je dobro. Fante moram malo osvoboditi in sedaj bodo morda za nagrado dobili malce daljši izhod, da se sprostijo, v nedeljo pa nas čaka trening. Upam, da bom v kratkem času spoznal vse statistike vseh fantov in bomo uspešni, kot smo obljubili na prvem srečanju. Torej pet tekem, pet zmag …"

Okčič: Srečanje bi lahko odločili v svojo korist

Nedžad Okčič, trener Kopra: "Čestitam za zmago trenerju Domžal. Rečem lahko, da bi v prvem polčasu v primeru uspešne realizacije naših priložnosti srečanje odločili v svojo korist. Zadnjih dvajset minut nam je nekoliko zmanjkalo moči, kar so Domžale izkoristile. Predvsem pri prvem zadetku se mi zdi nemogoče, da na tako enostaven način dobimo zadetek. Pokazatelj vsega tega je nekoliko kondicijsko pripravljena ekipa, kar tudi kaže statistika. Mislim, da imamo v samem delu še rezerve, ekipa se dviguje, na koncu pa nam pade koncentracija ali moč. Vseeno pa to ni razlog, da Domžalčanom ne čestitam za zmago. Kakovost igralcev je namreč na njihovi strani."

Benko: Stopili skupaj in si pogledali v oči

Jože Benko, strelec zadetka za Domžale: "Hvala za čestitke. Srečanje smo pričeli pod pritiskom in nikakor nismo našli prave igre. Koper se je nekoliko potegnil nazaj in zadetek so dosegli iz protinapada. Naše podaje so šle vse ven, noben igralec ni bil pravi in igra nam nikakor ni stekla. Kazalo je namreč, da bomo doživeli še en negativni rezultat. Med polčasom smo v slačilnici stopili skupaj, si pogledali v oči in rekli, če ne bomo igrali tako kot je potrebno, ne bomo zmagali. Vse smo naredili in podredili temu, da bomo poskušali zadeti. Sicer smo prišli do izenačenja nekoliko po sreči - Elsner je zadel z glavo - in takrat so se Koprčani bolj odprli, nam pa je bilo lažje zaigrati. Zadeli smo še drugič, Koprčani pa so 'razpadli'. Zatem smo prihajali do priložnosti in na koncu tudi zasluženo zmagali."

Viler: Ob strani sem slišal glas Badžima

Mitja Viler, nogometaš Kopra: "Vsekakor bi povedal, da tokratni rezultat ni realen. Tisti, ki bo pogledal rezultat, bo rekel, češ Domžale so razbile Koper. Ampak menim, da smo jih tokrat popolnoma nadigrali. Če bi Mertelj v prvem polčasu zadel za 2:0, bi bila tekma odločena. Po vodstvu smo dobili prepoceni zadetek s prekinitve in zatem je šlo vse navzdol. Domžalčani so se predstavili v slabi luči in tudi oni so v krizi, a to bodo oni že rešili … V tej sezoni nam sreča ni naklonjena in ne moremo si pomagati. Pred nami je težak teden, a v soboto bomo zmagali Nafto. Kako je bilo nastopiti proti nekdanjemu trenerju? Nič posebnega, na to gledam profesionalno. Ob strani sem slišal njegov glas in vse znane zadeve, ampak mi moramo gledati nase in na našega trenerja."

Žinko: Drugi polčas merilo za naprej

Luka Žinko, nogometaš Domžal: "V prvem polčasu smo igrali prav vsi, tudi jaz, zares slabo. Ko smo med polčasom prišli v garderobo, smo si rekli, da tako več ne gre naprej in da bolje, da ne gremo več na igrišče. Morali smo se odločiti, ali bomo zaigrali bolj agresivno in naredili nekaj iz sebe ali pa lahko zaključimo vse skupaj. Na srečo se je vse dobro končalo. Kar se tiče valjenja koprskih nogometašev moram priznati, da nas je nerviralo. Tudi v minuli sezoni so to počeli, pa nam je takrat uspelo v 96. minuti, tokrat nam je uspelo že prej. Tako smo tokrat imeli čas obrniti rezultat v našo korist. Oni se naj kar valjajo, samo da mi zmagujemo … Do konca jesenskega dela sezone nas čakajo še štiri srečanja in tokratni drugi polčas je neko merilo, kako moramo delati. Če bomo zaigrali tako borbeno in s tako željo po zadetku in zmagi, nam bo uspelo."

Ne spreglejte