Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 11. 2008,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 12. 11. 2008, 9.37

8 let

Austria na krilih Ačimoviča, poškodba Fornezzija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Milenko Ačimovič je v torek okusil sladkost zmage v večnem dunajskem nogometnem derbiju. Gent v pokalu med najboljših osem, slovo Sochauxja. Sašo Fornezzi zaradi poškodbe končal jesenski del.

Avstrija ''Vijolice'' so v torek v uvodni tekmi 17. kroga avstrijskega prvenstva na kolena spravile večne mestne tekmece v ''zeleno-belih'' dresih (2:0). To je bil že 287. veliki dunajski nogometni derbi. Na razprodanem štadionu Franz Horr (12.200 gledalcev) je pri obeh zadetkih Austrie sodeloval nekdanji slovenski reprezentant Milenko Ačimovič. V 6. minuti je začel akcijo z domiselnim predložkom z leve strani, v 23. minuti pa je izvajal prosti strel in osrečil soigralca Rubina Okotieja, ki je z rahlim dotikom potrdil zadetek. Ljubljančan je igro zapustil v 89. minuti, Austria pa je po šestih tekmah z Rapidom končno okusila sladkost zmage. Prvič po 4. marcu 2007. V medsebojnih obračunih ima Rapid še vedno boljši izkupiček, saj je dobil 119 tekem, Austria pa 14 manj.

Magna Wr. Neustadt je v 16. krogu druge avstrijske lige v gosteh ugnala FC Pax Gratkorn (3:1). Prvič v tej sezoni med vratnicama bogatega in ambicioznega drugoligaškega kluba ni stal 25-letni Sašo Fornezzi. Slovenski vratar, ki je v tej sezoni v 15 nastopih prejel le 12 zadetkov, se je v ponedeljek na treningu resneje poškodoval. Zaradi počene kosti v stopalu je z nastopi v jesenskem delu že zaključil, danes pa bo opravil še operacijo.

Francija Sochaux je pred domačimi gledalci (na štadionu Auguste Bonal se je zbralo 17.098 gledalcev) izgubil tekmo osmine finala francoskega ligaškega pokalnega tekmovanja. Za ''rumeno-črne'' je bil usoden drugoligaški klub Lens (0:1), zmagoviti zadetek pa je bil dosežen šele v 108. minuti. Bojan Jokič je odigral vseh 120 minut, Valter Birsa pa je stopil na zelenico šele na začetku drugega podaljška in odigral zadnjih 15 minut. Na vrata gostov je sprožil nevaren prosti strel z razdalje 19 metrov, a je bil hrvaški reprezentančni vratar Vedran Runje na mestu.

Belgija Gent je brez težav v osmini finala belgijskega pokala na domačem igrišču (zbralo se je 4.270 gledalcev) izločil Oud Heverlee s 3:0. Marko Šuler je odigral vso tekmo, Zlatan Ljubijankič pa zaradi poškodbe gležnja še vedno ni kandidiral za nastop.

Ne spreglejte