Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Torek,
26. 7. 2011,
13.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Arsenal FIFA

Torek, 26. 7. 2011, 13.01

8 let, 5 mesecev

Arsenalu ne dovolijo uporabe tehnologije golove črte

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
FIFA je zavrnila prošnjo Arsenala, da bi na ta vikend na prijateljskih tekmah na pokalu Emirates uporabil video tehnologijo golove črte.

Londonski klub je kljub temu še zmeraj prepričan, da bi bil dvodnevni turnir na štadionu Emirates (30. in 31. julij), na katerem se bodo pomerili domači Arsenal, Boca Juniors, Paris Saint-Germain in New York Red Bulls, ravno pravšnja priložnost, da bi testirali t. i. video tehnologije golove črte. A žal Mednarodna nogometna zveza pač razmišlja drugače.

''Za uporabo tehnologije potrebuješ dovoljenje in mi ga nismo dobili. Dobra novica pa je ta, da so odprti za novost in da bomo tehnologijo uporabili na naslednjem svetovnem prvenstvu. Če jo imaš, je večja možnost pravilnih odločitev. Lahko bi pomagala sodnikom. Sam bi jo rad uporabil še za kaj več kot pa samo za golovo črto. A to je prvi korak,'' je za The Sun povedal trener Arsenala Arsene Wenger.

Francoski strateg si že dolgo prizadeva za uporabo tehnologije, a je bila FIFA do letos proti njeni implementaciji. Očitno je pritisk vplivnih trenerjev, nogometašev, uradnikov in navijačev zalegel in v bližnji prihodnosti bo novost postala del nogometne igre. Šef Premier League Richard Scudamore upa, da jo bodo angleški prvi ligi lahko prvič uporabili v sezoni 2012/2013.

Ne spreglejte