Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 7. 2017,
19.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68

Natisni članek

Alexandre Lacazette Arsenal Arsene Wenger Alexis Sanchez Olivier Giroud Mesut Özil

Ponedeljek, 3. 7. 2017, 19.00

6 let, 6 mesecev

Alexandre Lacazette pred prihodom v London

Arsenal tik pred rekordnim nakupom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,68
Alexandre Lacazette | Foto Reuters

Foto: Reuters

Vse kaže, da je prihod francoskega napadalca Alexandra Lacazetta iz Lyona v Arsenal za rekordno odškodnino londonskega kluba tik pred realizacijo. Kaj se bo zgodilo z najboljšima posameznikoma Arsenala Alexisom Sanchezom in Mesutom Özilom, še ni znano.

Alexandra Lacazetta, v zadnjih letih enega najboljših napadalcev francoske lige, z Arsenalom povezujejo že nekaj časa. Zdaj je jasno, da je prihod 26-letnega napadalca Lyona v London povsem blizu. To je potrdil tudi predsednik Lyona.

"Posel bo sklenjen v naslednjem dnevu ali dveh. Vreden bo med 45 in 50 milijoni evrov," je dejal Jean-Michel Aulas. Angleški mediji trdijo, da bo vreden 50 milijonov evrov, kar pomeni rekorden nakup Arsenala.

Do zdaj je rekorder Nemec Mesut Özil, za katerega je Arsenal leta 2013 madridskemu Realu odštel 47 milijonov evrov.

Lacazette je v prejšnji sezoni za Lyon v 45 nastopih zabil kar 37 golov in je eden najbolj vročih napadalcev v Evropi v zadnjih letih. Za Lyon, njegove barve brani od mladinskih selekcij, je od leta 2009, ko je prvič nastopil med člani, v 275 nastopih zabil 129 golov. Je tudi francoski reprezentant. Za izbrano vrsto je v enajstih nastopih dosegel en gol.

Olivier Giroud na poti v West Ham United

Olivier Giroud odhaja. | Foto: Reuters Olivier Giroud odhaja. Foto: Reuters Zdaj, ko je jasno, da v Arsenal prihaja Lacazette, bo najverjetneje klub zapustil napadalec Oliver Giroud, za katerega v vrhu londonskega napada ne bo več prostora. Izkušeni Francoz naj bi bil blizu odhoda v vrste mestnega tekmeca Arsenala West Ham Uniteda, pri katerem si ga želi hrvaški trener Slaven Bilić.

Do prestopa naj bi prišlo kmalu, vreden pa naj bi bil okoli med 15 in 20 milijoni evrov.

30-letni francoski reprezentant je v prejšnji sezoni na 40 tekmah zabil 16 golov, a kljub solidni učinkovitosti med navijači ni bil nikoli priljubljen. V Arsenal je iz Montpellierja prišel leta 2012 in v petih letih v 227 nastopih dosegel 98 golov, prispeval pa še 41 podaj.

Kaj bo z Alexisom Sanchezom in Mesutom Özilom?

Po bosanskem branilcu Seadu Kolašincu, ki je nazadnje igral za Schalke in je v London prišel brez odškodnine, bo Lacazette druga okrepitev Arsena Wengerja pred začetkom nove sezone.

Bosta Alexis Sanchez in Mesut Özil ostala pri Arsenalu ali odšla drugam? | Foto: Reuters Bosta Alexis Sanchez in Mesut Özil ostala pri Arsenalu ali odšla drugam? Foto: Reuters

Morda še bolj kot s tem, kdo bo prišel, se pri Arsenalu ukvarjajo z vprašanjem, ali bosta v klubu ostala Alexis Sanchez in Özil. Najboljša posameznika moštva, ki jima po koncu naslednje sezone potečeta pogodbi, podaljšati pa jih za zdaj še nista hotela.

Rekel je, da se je že odločil

Predvsem čilski krilni napadalec je tisti, ki si ga pristaši topničarjev nadvse želijo obdržati, saj je bil v prejšnji sezoni s kar 30 goli in 19 podaji daleč najboljši posameznik moštva. Sanchez, ki je v nedeljo s porazom v finalu pokala konfederacij zaključil naporno sezono, je pred dnevi dejal, da se je glede svoje klubske prihodnosti odločil in bo svojo odločitev delil po koncu nastopov v Rusiji.

Za zdaj to še ni storil, navijači pa z nestrpnostjo pričakujejo njegove odgovore. Zanj naj bi se zanimali predvsem pri Bayernu Münchnu in Manchester Cityju.

Ne spreglejte