Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
21. 3. 2015,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor

Sobota, 21. 3. 2015, 8.26

8 let

Ante Šimundža: Bilo je 21:1 za nas, a smo izgubili

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Gremo po zmago," pred nedeljskim derbijem slovenske nogometne lige ni nič novega povedal trener Maribora Ante Šimundža.

Samozavestno kot vedno bodo na domžalsko zelenico v nedeljo zakorakali mariborski nogometaši. Jasno, saj so prvaki, ki so v tej sezoni globok pečat pustili tudi v Evropi. Za nameček so v letošnjem letu na štirih tekmah štirikrat zmagali. Zdaj bodo gostovali pri jesenskih prvakih Domžalčanih, ki za zdaj še ne najdejo forme, s katero so navduševali v prvem delu prvenstva.

"Priprave potekajo po ustaljenem ritmu. Imeli smo dovolj časa za pripravo na tekmeca. Gremo v goste k Domžalam, ki so osvojile jesenski naslov. Gre za ekipo, ki ima rep in glavo. Čaka nas izjemno težka tekma. Res je, da so Domžalčani v zadnjem času osvajali nepričakovano malo točk, a to nas ne zanima. Zanima nas le to, kako bomo na igrišču videti mi," sporoča Ante Šimundža.

Marsikaj so se naučili

Zanimivo, v tej sezoni je obe tekmi proti Domžalam izgubil. V 7. krogu so Mariborčani v gosteh klonili z 0:2, v 16. je bilo v Ljudskem vrtu 1:0 za goste. "Iz teh tekem smo se marsikaj naučili. Na obeh smo bili enakovredni oziroma celo boljši. Na zadnji tekmi je bilo razmerje strelov na gol 21:1 v našo korist, a smo vseeno izgubili. Domžalčani so izkoristili svojo priložnost, v nogometu pa štejejo samo zadetki. Vemo, česa si želimo tokrat. Hočemo biti konkretni. Verjamem, da bomo popravili stvari, ki na zadnjih dveh tekmah niso bile dobre, in zmagali," je še povedal trener prvaka, ki bo na strani nasprotnika lahko pozdravil dva nogometaša, ki sta pred kratkim vadila pod njegovo taktirko v Mariboru.

Zanimajo ga le njegovi nogometaši

Gre seveda za Matica Črnica in Dejana Trajkovskega, ki ju je Domžalam posodil Maribor, kjer sta bila v zadnjem času na stranskem tiru. Šimundža se ne obremenjuje s tem, da bi utegnila biti prav onadva tista, ki bi ponagajala njegovemu klubu.

"Bolj kot domžalski me, kot sem že povedal, zanimajo moji nogometaši. Vsekakor so nasprotnikovi igralci dovolj kakovostni, da nam zagrenijo življenje. Ne samo Trajkovski in Črnic, tudi drugi, a o tem ne razmišljam. Mislim le na to, kako bodo igrali naši nogometaši," je na novinarski konferenci še povedal trener branilca naslova, ki se je v drugem delu sezone hitro vrnil na vrh prvenstvene razpredelnice.

Lahko naredijo velik korak k naslovu

Ob njem je pred novinarji sedel tudi mladi Petar Stojanović. "Ne mislimo na končni cilj, ki je seveda osvojitev novega naslova prvaka, ampak le na vsako naslednjo tekmo. Na vsaki si želimo zmagati. Res je, da lahko tokrat naredimo velik korak proti naslovu, a to ne spremeni dejstva, da bo to tekma kot vsaka. Seveda pa verjamem, da se bo derbi razpletel po naših željah," je povedal Ljubljančan v vrstah štajerskega nogometnega ponosa.

Nekaj besed je namenil tudi igralni površini v Domžalah, ki naj ne bi bila v najboljšem stanju. "Res je, da igrišča povsod po Sloveniji v zadnjem obdobju niso v najboljšem stanju, a takšnim pogojem se je treba čim prej prilagoditi. Mislim, da nam to kar uspeva, tako da ne vidim težav. Tudi v nedeljo nam igrišče ne bo povzročalo preglavic," je prepričan reprezentant Slovenije. Spregovoril je tudi o novinarjevi pripombi, da je vse boljši tudi v napadu.

"Moja prvotna naloga je, da obranim naš gol. Da opravim svoje delo v obrambi. Res pa je, da sem zdaj že nekaj časa tukaj, navadil sem se na vse, zato sem bolj sproščen in sem na takšni ravni, da lahko nekaj naredim tudi v napadu. To se tudi pričakuje od mene," je pojasnil eden izmed najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev ta hip, ki je bil pozimi povsem blizu prestopu v prvo nemško ligo.

Ne spreglejte