Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
5. 10. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

angleška nogometna reprezentanca Gareth Southgate kvalifikacije za SP 2018 Wembley slovenska nogometna reprezentanca

Četrtek, 5. 10. 2017, 15.35

6 let, 8 mesecev

Reprezentančna baza za SP 2018 v Rusiji

Angleži prehiteli dogodke in pozabili na Slovenijo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
slovenija anglija | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Angleški nogometaši so tako prepričani o nastopu na SP 2018, da so si že izbrali reprezentančno bazo med tekmovanjem v Rusiji. Čeprav si matematično še niso zagotovili napredovanja in jim lahko danes prekriža načrte Slovenija, so trije levi prehiteli dogodke in rezervirali prestižen hotel v okolici Sankt Peterburga.

Trije levi na Wembleyju niso izgubili kvalifikacijskega dvoboja že deset let. Nazadnje so doživeli šok, ki jih je stal nastopa na euru 2008, proti Hrvaški. Slovenska soseda jih je premagala s 3:2 in poskrbela, da so ostali brez velikega tekmovanja. Zadnjič. Nato so zaigrali na vseh največjih praznikih reprezentančnega nogometa, dobro pa jim kaže tudi v primeru SP 2018.

Selektor prižgal zeleno luč

Čeprav si matematično še niso zagotovili vstopnice za največje tekmovanje, kar ga pozna svetovni nogomet, so že izbrali bazo. Najbolj jim je bil všeč očarljiv hotel s 107 sobami ob Baltskem morju v okolici Sankt Peterburga.

Leži v Finskem zalivu v kraju Repino, le 19 kilometrov oddaljenem od nekdanje ruske prestolnice, nad njim pa je bil osebno navdušen prav selektor Gareth Southgate, ki je prižgal zeleno luč.

Na vročem selektorskem stolčku je eno leto. V tem obdobju v kvalifikacijah ni storil napačnega koraka. Brez resnejših posledic je vzdržal tudi zahtevno gostovanje v Stožicah, kjer je bila Slovenija po zaslugi nevarnih strelov Jasmina Kurtića bliže zmagi, a je nekdanje svetovne prvake z izjemnimi posredovanji reševal vratar Joe Hart. Če se bo danes njegova mreža zatresla manjkrat kot pri njegovem stanovskem kolegu Janu Oblaku, se bo na Wembleyju začela zabava.


Pred srečanjem Anglija - Slovenija:


Noče izkusiti groznih občutkov, ki jim je bil priča kot otrok

Gareth Southgate je vodenje angleške reprezentance prevzel pred letom dni. | Foto: Vid Ponikvar Gareth Southgate je vodenje angleške reprezentance prevzel pred letom dni. Foto: Vid Ponikvar Anglija je zadnjo kvalifikacijsko tekmo izgubila leta 2009 na gostovanju v Ukrajini, nato pa ostala neporažena na 37 tekmah. ''Pred nami je velika tekma. Igramo doma, podzemna železnica je preklicala stavko … Vsa država bo stiskala pesti, da se uvrstimo na SP 2018. Ko sem bil še otrok, sem objokoval svetovna prvenstva, na katerih ni bilo Anglije. Počutil sem se grozno. Zato moramo preprečiti, da bi to še kdaj izkusil. Ko se konča tekma na Wembleyju, želim, da smo že uvrščeni na SP 2018,'' je izrazil željo selektor Anglije Southgate, ki bo proti Sloveniji najverjetneje poslal na igrišče začetno enajsterico v postavitvi (4-2-3-1) Hart, Walker, Stones, Cahill, Bertrand; Henderson, Dier; Oxlade-Chamberlain, Sterling, Rashford in Kane.

Anglija bi imela v primeru nepričakovanega poraza s Slovenijo na voljo še popravni izpit. V zadnjem krogu bo gostovala na Baltiku pri Litvi. Če bi ji spodrsnilo tudi tam, bi se njeno prvo mesto znašlo v nevarnosti, a o tako črnem scenariju na Otoku ne razmišlja prav nihče, ki stiska pesti za tri leve.

Ne spreglejte