Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
1. 8. 2009,
8.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 8. 2009, 8.26

8 let

Andjelkovič: Morda zadnjič v celjskem dresu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Morda bo Milan Andjelkovič, ki je pred dnevi prejel mikavno ponudbo iz tujine, v soboto odigral poslovilno tekmo v celjskem dresu. Od soigralcev bi se rad vsekakor poslovil z zmago nad Ptujčani.

Resno zanimanje tujega kluba, ki naj bi prihajal iz zahodnega dela Evrope, ga v teh dneh ni pustilo ravnodušnega. Bo morda v soboto odigral poslovilno tekmo za Celjane? ''Morda bos res zadnjič nastopil v celjskem dresu, to še ne vem. Vsekakor še ne bi rad govoril o imenu tujega kluba, ki je pokazal zanimanje, saj še ni vse urejeno. Če pa bo prišlo do podpisa, se mi bodo prav gotovo uresničile otroške sanje,'' je priznal za Sportal Milan Andjelkovič, ki si je v petek s tribun ogledal prvenstveno srečanje med Olimpijo in Rudarjem (0:1), z mislimi pa je bil že prisoten pri sobotnem dvoboju s Ptujčani. Njegov odhod bi za celjsko ekipo pomenil nov udarec, saj je 27-letni Ljubljančan prerasel v standardnega člana ožjega dela obrambe. ''Tega se zavedam, a moram po drugi strani tudi pohvaliti klub, ki mi gre zelo na roko. Razumejo me, v kakšni situaciji sem se znašel. V končni fazi igramo vsi nogomet zaradi denarja. V tujini je nogomet še toliko bolj vreden, saj so štadioni polni, na treningih pa lahko razmišljaš le o igri,'' je zaupal nekdanji slovenski legionar na Japonskem, kjer je skupaj z Jako Jakopičem branil barve tretjeligaša Fervorosa.

Drava ne bo lahek zalogaj

V soboto bo ''knežje mesto'' dočakalo prvo tekmo 1. SNL v tej sezoni. ''Upam, da se bomo zaradi tega predstavili v čim boljši luči. Tekmo bi morali speljati v našo korist. Moramo pa se zavedati, da je Drava težak nasprotnik, ki ima dobrega trenerja in uigrano ekipo. Poraz Ptujčanov s Koprčani je zavajajoč, saj ekipo, ki je lani dobila kar sedem zaporednih zmag, sestavljajo bolj ali manj ista imena. Drava vsekakor ne bo mali zalogaj,'' meni branilec, ki je v Sloveniji nastopal tudi za Ljubljano, Interblock (takrat še Factor) in Belo krajino. Kako pa se bo končala sobotna tekma v Areni Petrol? ''Po porazu in remiju bi matematično gledano morala slediti naša zmaga, a se nikoli ne ve. Verjamem, da bo zmaga ostala doma, lahko pa se pripeti tudi nasprotno. Nogomet je nepredvidljiv.''

Vladala je negotovost

Če bo v bližnji prihodnosti zamenjal nogometno okolje, se bo vsaj za nekaj časa oddaljil od slovenske ''realnosti'', ki v zadnjih letih ni najbolj naklonjena nogometašem. ''Pri nas v Celju je finančno pač tako, da smo tisti, ki smo podpisali anekse, dosedaj dobili vse. Tisti, ki so v sporu, niso dobili še nič. Prejšnje spomladanske sezone se ne bom rad spominjal, saj je med nami vladala negotovost. Ni bilo denarja, vsi skupaj smo bili razočarani. Najprej smo se borili za vrh, nato pa ostali še brez Evrope,'' je obudil spomin na minulo sezono, v kateri je občudoval predvsem vztrajnost trenerja Slaviše Stojanoviča, ki je znal v najbolj ranljivih trenutkih najti pravo motivacijo za zbrano delo na treningih.

Rep ali Mujčinovič?

Proti Ptujčanom bi lahko kapetanski trak nosil Rajko Rep, ki pa po vrnitvi iz Ukrajine (evropsko prvenstvo do 19 let) še ni opravil treninga s člansko ekipo. Če bo mladi reprezentant počival, bo vlogo kapetana opravljal vratar Amel Mujčinovič. Zaradi poškodbe bo najverjetneje odsoten Marijo Močič, Argentinca Martin Šarić in Oscar Lisandro Sacripanti sta kaznovana in ne trenirata s prvo ekipo, Hrvat Boris Bjelkanović pa še nima docela urejenih papirjev. Prvič bo lahko za nastop kandidiral najnovejši novinec Aljaž Horvat, ki je v Celje prispel iz Islandije.

Ne spreglejte