Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2014,
9.05

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Kosovo

Sreda, 5. 3. 2014, 9.05

8 let, 5 mesecev

Alžirska lekcija Sloveniji, Ronaldo se je znesel nad afriškimi levi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenska nogometna reprezentanca je na prijateljskem obračunu z Alžirijo izgubila z 2:0. Kosovo je na zgodovinski tekmi remiziral s Haitijem, Brazilci s 5:0 razbili JAR.

Za Alžirijo, ki jo vodi strokovnjak iz BiH Vahid Halilhodžić, sta zadetka dosegla El Arabi Soudani in Saphir Taider. Najbližje zadetku za Slovenijo je bil rezervist Martin Milec, ki je v izdihljajih tekme zadel vratnico.

Na tekmi v Blidi sta manjkala slovenska legionarja na Japonskem Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić, vsi preostali najboljši pa so bili na razpolago selektorju.

Slovenska izbrana vrsta se je z Alžirijo že pomerila leta 2010 in jo ugnala na svetovnem prvenstvu v JAR. Bilo je 1:0, zmagoviti zadetek pa je prispeval takratni kapetan Robert Koren.

Praznik v Mitrovici se je končal brez zadetkov

Nogometni praznik v Mitrovici, tekmo je spremljajo kar 17 tisoč gledalcev, se ni končal po željah Kosova, saj domača reprezentanca na prijateljskem obračunu ni premagala Haitiija. Tekma se je končala z dolgočasnih 0:0.

Za reprezentanco Kosova sta igrala tudi vratar Albanije Samir Ujkani in nekdanji švicarski reprezentant Albert Bunjaku. Ker je bil dvoboj na Kosovu neuraden, pred tekmo nismo slišali izvajanja državnih himn, vihrali nista niti državni zastavi.

Odločitev krovne nogometne zveze za igranje prijateljskih tekem Kosova je sicer le začasna, izvršni odbor Fife bo o tej temi še enkrat razpravljal v kratkem.

Kaj se je dogajalo še na drugih tekmah? V Madridu je svetovna prvakinja Španija v ponovitvi zadnjega finala evropskega prvenstva premagala Italijo, za rdečo furijo pa je debitiral Brazilec s španskim potnim listom, izvrstni napadalec Atletica Diego Costa. V Parizu je Francija z 2:0 premagala Nizozemsko, oba zadetka sta padla v prvem polčasu, Ukrajina, ki v zadnjih tednih doživlja dramo za dramo, je bila na nevtralnem igrišču na Cipru z 2:0 boljša od Američanov, Srbija je zmagala na Irskem, BiH pa je presenetljivo izgubila z Egiptom. Faraoni so v Innsbrucku slavili z 2:0.

Na sporedu je bilo tudi nekaj medcelinskih posladkov. Argentina se ni najbolje znašla v romunski prestolnici, tekma se je končala z 0:0. Brazilija je v Johannesburgu s 5:0 razbila gostiteljico zadnjega svetovnega prvenstva, Južno Afriko. Kar tri zadetke je za Selecao dosegel Barcelonin Neymar. Nemčija je po zadetku Maria Götzeja preskočila Čile, tekma med Avstrijo in Urugvajom se je končala brez zmagovalca, Portugalska pa je na krilih razigranega Cristiana Ronalda odpravila Kamerun kar s 5:1.

Ne spreglejte