Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 8. 2008,
14.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 31. 8. 2008, 14.25

8 let, 5 mesecev

Adilović: Pričakujemo zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V zadnji tekmi 7. kroga PrveLige Telekom Slovenije bo lendavska Nafta gostovala pri trenutno zadnjeuvščenemu Interblocku, ki v prvenstvu čaka na zmago že 15 krogov.

Edini prekmurski klub Nafta je trenutno največje pozitivno presenečenje sezone v prvi ligi. Štiri zmage, remi in poraz je mnogo več, kot so pričakovali največji optimisti. Lendavčani so s trinajstimi točkami na drugem mestu, z zmago nad Interblockom pa bi se zavihteli kar na sam vrh lestvice. "Zagotovo bomo šli na zmago, storili bomo vse, da premagamo Interblock. Smo odločni, polni motiva in mislim, da bomo dobili željeni rezultat, zagotovo pa ne bomo izgubili. Interblocku zadnje čase ne cvetejo rožice in so v slabi formi, na drugi strani pa smo mi v dobri formi, vzdušje v ekipi je odlično, zato pričakujemo zmago," pravi nekdanji član ljubljanskega kluba Eldin Adilović.

Svojega prihoda in igranja v Interblocku se Adilović spominja tako: "Na začetku, ko sem prišel v Interblock sem imel izredno dobro sezono, sledile pa so težave s trenerjem (op. p. - Draganom Skočićem) in v klubu sem ostal samo zaradi predsednika Pečečnika, ki je izreden človek. Nato sem bil dva meseca na posoji v Livarju, kjer sem odigral pet tekem, imel pa sem še težave s poškodbami." Sledila je vrnitev v Interblock, zaradi nadaljevanja težav s trenerjem Skočićem pa se je odločil za odhod iz kluba: "Sprva je bilo govora o moji posoji v Nafto, vendar na posodo nisem hotel ponovno iti. Po pogovoru s predsednikom je padla odločitev, da najbolje, če se razidemo in tako sem podpisal za Nafto. Zato sem odločil tudi zaradi trenerja Damirja Roba, s katerim sva se nekajkrat slišala in na koncu tudi zmenila za prihod."

Motiva mu ne manjka

Kar 192 centrimetrov visoki napadalec iz Bosne in Hercegovine bo tako zaigral proti svojemu nekdanjemu klubu, kar pa mu zdaj ne bo prestavljalo dodatnega motiva. "Če bi bil trener Interblocka še vedno isti, bi z lahkoto napovedal veliko zmago Nafte in bi imel tudi močnejši motiv. Tudi zdaj mi ne manjka motiva in če bom lahko, bom dal pet zadetkov, vendar mojim prijateljem. Z vsemi sem ostal v dobrih odnosih in stikih, ne glede na to pa bom naredil vse za zmago mojega zdajšnjega kluba in soigralcev," pravi Adilović, ki še čaka na prvi prvenstveni zadetek v modro-belem dresu Nafte.

Moštvi sta se v zadnjih dveh sezonah pomerili osemkrat, oboji pa so slavili po trikrat, dve tekmi pa sta se končali brez zmagovalca. Čeprav je Interblock minulo sezono končal na petem mestu, pa na prvenstveno zmago čakajo že 144 dni. Zadnjo so dosegli že daljnega 9. aprila, ko so premagali Primorje, kar je bila tudi četrta zaporedna zmaga. To serijo je presekala prav Nafta 12. aprila v Lendavi in Interblock od takrat ni uspel več zmagati na petnajstih prvenstvenih tekmah. Pristaši lendavskega kluba zagotovo ne bi imeli nič proti, če se ta serija brez zmage nadaljuje …

Ne spreglejte