Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 4. 2016,
10.56

Osveženo pred

1 mesec, 4 tedne

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

Natisni članek

advertorial Intersport Nagradna igra kolesarjenje Na kolo

Torek, 26. 4. 2016, 10.56

1 mesec, 4 tedne

Vsi na kolo!

Vsebino omogoča Intersport

Foto: Thinkstock, promocijsko gradivo

kolesarja | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

S kolesarsko opremo, ki ti jo podarja Intersport, bo naš nagrajenec  4. junija prekolesaril rekreativni maraton Junaki vinogradov.

Intersport bo enemu izmed vas omogočil nastop na rekreativnem kolesarskem maratonu Junaki vinogradov, ki bo na sporedu prvi junijski konec tedna. Vaša naloga je le, da se prijavite na nagradni natečaj in si upate sprejeti naš kolesarski izziv.

Poleg celotne kolesarske opreme – Intersport podarja treking kolo Nakamura Platinum 40, kolesarsko majico, hlače, rokavice in čelado – vas čakajo srečanje s kolesarskim strokovnjakom, nasveti o prehrani, kolesarska tura s trenerjem, ki si jo boste lahko izbrali sami, in še številni nasveti, ki vam bodo pomagali, da maraton, ki poteka iz Ljubljane do Dobrovega, ne bo prevelik zalogaj.

Vsi na kolo!

kolo kolesarjenje | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Intersport želi z novim natečajem spodbuditi ljudi h gibanju, saj je rekreacija dejavnost, pri kateri se človek telesno in duševno sprosti ter okrepi. Zdravje je podlaga za dobro in uspešno življenje in delo, tako za posameznika kot za družbo. Zdravi ljudje so produktivnejši in ustvarjalnejši, kolesarstvo pa je ena od aktivnosti, s katero lahko te cilje uresničimo.

Kolesarstvo je primerno za vsakogar, ne glede na spol, starost ali predhodno pripravljenost. S kolesom se lahko odpeljemo po vsakodnevnih opravkih in ob tem naredimo še nekaj zase, lahko pa se odpravimo na raziskovanje slovenskih kolesarskih poti. Razgibane pokrajine z nešteto skritimi in neskritimi naravnimi kotički so idealna izbira za kolesarske počitnice. V Sloveniji vam na kolesu preprosto ne more biti dolgčas.

Nagrada zanjo | Foto: Nagrada zanjo

 

Brez čelade se ne usedaj na kolo

Najbolj pomemben del kolesarske opreme je čelada. Brez nje se ne usedaj na kolo. Njena uporaba je smiselna tudi na krajših razdaljah, na poti v šolo, službo ali trgovino. Zmotno je mišljenje, da čelado nosijo le "pravi" kolesarji. Čelada ti lahko reši življenje. Naj bo udobna in naj se prilega tvoji glavi. Na njej je dovolj zračnih odprtin, da ti ne bo vroče tudi v toplejših dneh. Preznojeno lahko opereš v mlačni vodi brez čistilnih sredstev in že bo pripravljena na nov kolesarski podvig.

Nagrada zanj | Foto: Nagrada zanj

 

Maraton češenj postal maraton Junaki vinogradov

Eno od poti vsako leto rekreativni kolesarji premagajo v okviru praznika češenj, odmevne kulturno turistične prireditve, ki letno privabi do 30 tisoč obiskovalcev. Letos jo bo z novim kolesom premagal tudi eden izmed vas. Rekreativni maraton se je do letos imenoval maraton češenj, letos pa so organizatorji ime spremenili v maraton Junaki vinogradov. Trasa ostaja ustaljena in znaša 108 kilometrov od Ljubljane do Dobrovega.

Goriška brda | Foto: Planet Siol.net Foto: Planet Siol.net

Začetek maratona bo ob 8.30 uri v Ljubljani, kolesarji iz cele Slovenije pa se bodo nato preko Vrhnike, Logatca, Kalc, Godoviča, Črnega vrha, Cola in Ajdovščine, kjer bo postanek, podali skozi Novo Gorico, Solkan, Podsabotin in prešli cilj na Dobrovem v Goriških Brdih. Organiziran bo tudi avtobusni prevoz udeležencev v Ljubljano. Prav tako bo dan pred maratonom omogočen prevoz koles v Ljubljano.

S kolesom na briške češnje

Dogodek je v 20 letih postal tradicionalni del briškega praznika češenj in nepozabno doživetje za vse, ki se ga udeležijo. Od začetka do danes se ga je udeležilo že več kot 20.000 kolesarjev, tudi letos pa lahko pričakujemo več kot 1000 kolesarskih navdušencev.

Nagradni natečaj je končan, srečni nagrajenec je Andrej Djordjevic. Čestitamo!

 

Ne spreglejte