SiolNET. Sportal Volkswagen Ljubljanski maraton
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pomanjkanje telesne aktivnosti je vzrok številnih bolezni

1

termometer

Svetovna zdravstvena organizacija je v svoji raziskavi ugotovila, da telesna neaktivnost predstavlja enega od desetih najpogostejših vzrokov smrti.

Svetovna zdravstvena organizacija je mnenja, da je več kot 2 milijona smrtnih žrtev letno povezanih prav s telesno neaktivnostjo. Pri njej ocenjujejo, da je pomanjkanje telesne aktivnosti vzrok številnih bolezni, vsak peti, ki ni športno aktiven pa naj bi imel v starosti težave s srcem, vsak deseti pa lahko zboli za rakom na debelem črevesu in diabetesom.

V Združenih državah Amerike se, kljub dejstvu, da redna telesna aktivnost dokazano pozitivno vpliva na zdravje, več kot 50 odstotkov odraslih premalo ukvarja s športom, medtem ko se kar četrtina vseh odraslih v Ameriki ne ukvarja prav z nobenim športom. Kot so še v svetovni zdravstveni organizaciji ugotovili, športna aktivnost z leti posameznika upada, manj pa se s športom ukvarjajo ženske. Ugotovila je tudi, da se z rekreacijo manj ukvarjajo ljudje z manjšimi prihodki in tisti slabše izobraženi.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin