Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
9. 1. 2014,
7.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kazen NBA vezalke

Četrtek, 9. 1. 2014, 7.17

8 let

Zlorabljal opojne substance, tvital sovražno vsebino, zdaj odvezuje tuje vezalke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriški košarkar J. R. Smith si je omislil nekoliko nenavaden hobi: tekmecem poskuša kar med dvobojem odvezati vezalke na športnih copatih. Zdaj ga čaka 50 tisoč dolarjev kazni.

Vodstvo lige za njegovo nagnjenost k odvezovanju vezalk tekmecev ni imelo razumevanja in ga je kaznovalo s kar 50 tisoč dolarji.

Zabavna dogodivščina je dobila epilog v sredo, ko je košarkar newyorške ekipe Knicks dobil 50 tisoč dolarjev kazni zaradi nešportnega vedenja. Na torkovi tekmi z Detroitom je namreč skušal pred izvajanjem prostih metov odvezati vezalke Gregu Monroeju.

Morda bi mu vodstvo lige še pogledalo skozi prste, toda 28-letni košarkar New Yorka je "kvizka" porabil že dva dni prej, ko je nekaj podobnega nameraval narediti z vezalkami Shawna Mariona. Ob izvajanju prostih metov je stal ob članu Dallas Mavericks, nato pa se nenadoma sklonil k tekmečevim čevljem in vezalkam. Marion je sicer takrat poskus napada na svoje vezalke končal z nasmeškom in ostalo je samo pri poskusu odvezovanja, toda vseeno je moral ob naslednji prekinitvi igre športne copate z razrahljanimi vezalkami znova zavezati. Takrat je vodstvo lige NBA igralca samo opozorilo, naj konča takšno početje, pri drugem prekršku pa ni pokazalo milosti.

Trener Knicksov: Misliš, da si doživel že vse, potem pa tole Celo trener kratkohlačnikov Mike Woodson je priznal, da ga je njegov varovanec rahlo presenetil. "Česa takšnega še nisem videl. Misliš, da si doživel že vse, potem pa tole. Tega res ne bi smel narediti," je dejal Woodson za ameriški športni portal ESPN.

Poleti zlorabljal opojne substance, nato tvital sovražno vsebino, zdaj odvezuje tuje vezalke Smith sicer del zaslužka že kar redno namenja za kazni. Ker je poleti kršil pravila lige o uporabi opojnih substanc, je novo sezono začel s petimi tekmami prepovedi igranja, novembra pa je zaradi tvita s sovražno vsebino, naperjenega proti tekmecu iz Detroita Brandonu Jenningsu, že moral nakazati 25 tisoč dolarjev v kazensko blagajno NBA.

Ne spreglejte