Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 9. 2012,
12.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Zoran Dragić Krka Unicaja Malaga Goran Dragić Goran Dragić NBA

Ponedeljek, 10. 9. 2012, 12.11

8 let

Želja? Z "Gogijem" kot prva brata iz Slovenije v NBA

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Preskok iz majhnega Novega mesta v veliko Malago je bil sprva za Zorana Dragića malce nepredvidljiv, vendar se je kmalu vklopil v sistem in je že med nepogrešljivimi člani zasedbe Unicaje.

"To je velika stvar zame. Šel sem stopniško višje. Zelo sem vesel, da sem v Malagi. Na začetku je bila manjša kriza. Prvih nekaj dni sem se počutil nekoliko drugače, saj je bilo vse novo zame. Ena žoga ali en koš te že sprosti in tudi mene je. Dokazal sem si, da lahko igram tudi tukaj. Zdaj sem že na stari poti in sem vesel, da sem del Unicaje. Košarka je zelo popularna tukaj. Navijači so zvesti. Takšna dejstva igralce dvignejo. Upam, da bomo letos z ekipo prišli do dobrih rezultatov," je na vprašanje o prestopu iz Krke v Unicajo uvodoma za Sportal dejal Zoran Dragić.

"Vse je od mene odvisno, kako bom treniral"

Zelo hitro je bil vključen v taktični sistem. Pomočnik Jasmina Repeše – ekipi se je zaradi reprezentančnih obveznosti priključil v nedeljo – je Zoranu dal veliko priložnosti na prijateljskih tekmah. Na parketu je v povprečju prebil po 25 minut, nekajkrat tekmo začel v prvi peterki in bil tudi med najzaslužnejšimi za zmage uglednega španskega kluba, ki je lansko sezono končal brez končnice na devetem mestu. Kljub temu ima evroligaško vstopnico zagotovljeno, saj ima triletni status. "Zmeraj je dobrodošlo imeti trenerja, ki govori podoben jezik. Zelo vesel, da je Repeša trener. Prišel je v nedeljo in zdaj treniramo pod njegovo taktirko. Zadovoljen sem lahko z vlogo, ki sem jo imel na prijateljskih tekmah. Verjetno bom v prvenstvu dobil nekoliko manjšo, vendar vem, da si jo lahko izborim na treningih in tekmah. Vse je odvisno od mene. Slej ko prej bom dokazal, da sodim v to ekipo in imel povprečje 20 minut na tekmo, kar je moj cilj," je odločen mlajši od bratov Dragić.

V Malagi je "Zoki" že dobil stanovanje in osebno vozilo, tako da mu o teh stvareh ni treba razmišljati in je lahko osredotočen le na svoje delo na parketu. "Vse gre po načrtih. Vse je od mene odvisno, kako bom treniral," je dejal Zoran, ki je v stiku s staršema kot tudi bratom onstran luže. "Starša sta vesela, da sta oba sinova uspešna. Slišimo se vsake toliko časa prek Skypea. Z Gogijem sva več v stiku. Pogovarjava se o treningih, tekmah, da vidiva, kako nama gre," pravi Zoran.

Njegova velika želja je, da bi nekdaj igral v najmočnejši ligi na svetu tako kot brat. V kolikor bo nadaljeval s takšno angažiranostjo, mu liga NBA ne bo ušla. "Rad bi si izboljšal status v Unicaji. To bom lahko naredil z dobrim treningom in dobrimi tekmami. Moja želja je, da v teh dveh letih pogodbe napredujem in odigram dobro ter se podam v NBA. Če mi to ne bo uspelo, bom lahko podaljšal z Unicajo. Je pa tako, da imaš vedno možnosti odprte, če dobro igraš v Španiji. Velika želja pa je, da bi z Gogijem kot prva brata iz Slovenije zaigrala v ligi NBA – kot brata Gasol. In ta želja je vse bolj uresničljiva. Delam na tem, da mi bo uspel preskok," je o ligi v ZDA povedal Zoran in na vprašanje, ali je cilj, da zaigrata z Goranom v istem klubu, odgovoril: "Ni nujno. Meni bi bilo že dovolj, da sem v NBA."

Ne spreglejte