Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
24. 10. 2009,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 24. 10. 2009, 8.53

8 let

Zdovc računa na boljšo obrambo, Helios brez Snowa

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kako lep je pogled na lestvico lige NLB, na kateri sta Union Olimpija in Helios na tretjem in četrtem mestu. V četrtem krogu se bodo Ljubljančani pomerili s Crveno zvezdo, Domžalčani pa s Cibono.

Brez dvoma imajo težje delo košarkarji Heliosa, ki gostujejo v Zagrebu pri evroligaški Ciboni. Slednja je sicer sredi tedna doživela pravi debakl proti Sieni na domačem parketu, potem ko je izgubila kar s 40:85. A tudi v domžalskem taboru nimajo miru, saj se je nekoliko poškodoval Američan Alwin Snow, ki bo zaradi težav s stopalom začel trenirati šele v začetku prihodnjega tedna, poleg tega pa ne bo zaigral niti povratnik Žiga Zagorc, saj je prišlo do manjše reakcije pri njegovemu kolenu in bo zaradi preventive izpustil tekmo s Cibono. "To, kar se je košarkarjem Cibone zgodilo ob uvodnem nastopu v Evropi, je bolj posledica njihove mladosti kot ne kakovosti. Ko bodo nabrali izkušnje, bodo še kako nevarni. Mi se zavedamo, da bodo proti nam poskušali dati od sebe vso energijo in popraviti vtis, a moji igralci so pripravljeni ne glede na oslabljenost v zunanji vrsti," je kljub vsem poškodbam (igrala ne bosta niti Domen Žerak in Željko Zagorac) optimističen trener Rado Trifunovič.

V taboru Uniona Olimpije so veseli, da so ujeli ritem zmag po dveh neuspehih na začetku sezone, zato lahko igralci povsem sproščeno pričakujejo košarkarje Crvene zvezde. Ravno nocojšnja tekma pa bo tudi zadnji test pred naslednjim, izjemno pomembnim obračunom v evroligi, v katerem se bodo zeleno-beli v sredo pomerili z Maroussijem. "Tekma s Crveno Zvezdo nam bo prišla zelo prav. Mislim, da je to pravi nasprotnik za zadnjo preizkušnjo pred evroligo. Zvezda je od lani ohranila večji del ekipe, zato so dobro uigrani. Dodali so nekaj solidnih novincev in so gotovo boljši nasprotnik kot Bosna, zato bomo morali prikazati bolj čvrsto igro in boljšo obrambo. Ne moremo pričakovati, da bi ponovili odstotek meta za tri točke, kot smo ga imeli na tekmi proti Bosni. Menim, da je Crvena Zvezda eden izmed favoritev za uvrstitev na zaključni turnir lige NLB," pa pravi pred tekmo Jure Zdovc.

Ne spreglejte