Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
8. 3. 2016,
15.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gerald Martens Aleš Klavžar Uroš Slavinec Helios Domžale

Torek, 8. 3. 2016, 15.19

8 let

Zaradi odhoda Martensa so se pri košarkarskem Heliosu znašli v vakuumu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Avstrijec Gerald Martens, ki je na svoj način popestril dogajanje v slovenski košarki, je moral oditi iz podjetja Helios, kar je nemudoma pomenilo konec sodelovanja z domžalskim košarkarskim klubom.

Pred dvema letoma je Avstrijec Gerald Martens skozi velika vrata prišel v košarkarski klub Helios in kljub košarkarskemu nepoznavanju začel voditi klub, za katerega je imel visokoleteče cilje.

V slovenski košarkarski prostor je vnesel nekoliko drugačen način komunikacije in marsikomu stopil na žulj, kluba pa ni uspešno vodil, saj so njegove lovke segale tudi v trenersko delo pri izbiri igralcev.

Nekdanje osrednje vodilo košarkarskega kluba iz Domžal, da slonijo na delu z mladimi, je pod njegovim delovanjem zbledelo. Pred nadarjenimi košarkarji so prednost dobivali izkušenejši.

Martens je konec februarja nehal delati kot predstavnik lastnika Ring International Holding (RIH), prav tako pa ni več član uprave avstrijskega holdinga. S tem se je končalo tudi njegovo delovanje v košarkarskem klubu Helios.

Poslovil se je pred dnevi, ko je Helios osvojil Sixt Alpe Adria Cup. To tekmovanje je ustanovil prav Martens, ker je domžalski klub lani poleti sprva izpadel iz Fibinega evropskega pokala. V tem je na koncu po odpovedi Timisoare iz Romunije le dobil prostor, a se v njem ni proslavil.

Klavžar na sestankih, v Domžalah morajo razmišljati tudi o načrtu B

Uradne funkcije Martens v Heliosu sicer ni imel, predsednik Aleš Klavžar pa je njegova desna roka. Danes smo ga neuspešno poskušali priklicati na telefon, da bi razkril kakšno uradno stališče, in povedal, kaj to pomeni za prihodnost kluba, a so nam iz njegove pisarne sporočili, da ima veliko sestankov.

V klubu je trenutno nastal vakuum. Po naših informacijah bi morali vodilni stakniti glave in postaviti smernice za prihodnost.

V prvi vrsti je vprašanje, kaj bo z vložkom Heliosa v košarkarski klub. Ta je vse od leta 1980 ves čas pokrovitelj, kar je v Sloveniji poseben primer.

V Domžalah morajo razmišljati tudi o načrtu B, če se bo podjetje umaknilo. Bojazni, da ne bi bilo denarja za klub, naj ne bi bilo, saj so že zdaj nekateri kazali interes, da bi vložili denar, vendar ne ob prisotnosti avstrijskega šefa.

Helios je na pomembni prelomnici. Morda se bo v domžalsko košarkarsko dogajanje spet vključil dolgoletni predsednik Heliosa Uroš Slavinec, ki je zdaj v pokoju, pomembnejšo funkcijo pa dobil trenutni direktor kluba Lado Gorjan. Ta je bil v času Martensa potisnjen na stranski tir, sicer pa je veliko pripomogel k razvoju kluba.

Ne spreglejte