Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 2. 2016,
12.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Zlatorog Goran Jurak Gašper Potočnik

Sreda, 17. 2. 2016, 12.19

7 let, 12 mesecev

Zakon nekdanjih za negotovost pred Halo Tivoli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Dan pozneje po prvih četrtfinalnih tekmah v četrtfinalu slovenskega košarkarskega pokala so že na vrsti povratni dvoboji. Se bo Olimpiji uspelo maščevati za poraz proti Zlatorogu?

Košarkarji Olimpije so se v Laškem pri Zlatorogu znova opekli, podobno kot v lanski sezoni. Na njihovo srečo poraz z 81:82 ni bil usoden, saj so za razliko od prejšnjih let spremenili sistem pokalnega tekmovanja in o potniku na zaključni turnir četverice odločata dve četrtfinalni tekmi.

Zmaji imajo v Hali Tivoli popravni izpit proti Zlatorogu, ki jih je iz pokala, prav tako v dvorani Tri Lilije, izločil že lani, takrat na krilih zdajšnjih Ljubljančanov Saše Zagorca in Mihe Lapornika.

Preobrat v drugem polčasu

Olimpija je ob polčasu prve tekme imela še dvomestno prednost, nato pa v drugem pustila, da so se domačini razigrali in tudi povedli za sedem točk, zmaji pa so poraz ublažili le na točko zaostanka.

"Zlatorog je na parketu pokazal, da si uspeha želijo veliko bolj od nas, zato je poraz povsem zaslužen," je bil po tekmi nezadovoljen ljubljanski trener Gašper Potočnik.

Lep spomin Zlatoroga na zadnjo tekmo v Tivoliju

Junaka zmage Zlatoroga sta bila spet dva nekdanja akterja pri Olimpiji. Na parketu je blestel 38-letni Goran Jurak, ki je dosegel kar 26 točk in temu dodal še 12 skokov, moštvo pa je v drugem polčasu prebudil trener Aleš Pipan, ki je v lanski sezoni vodil Olimpijo, po spodrsljaju proti Zlatorogu v pokalu pa moral zapustiti zmajevo gnezdo.

Tekma med pivovarskima moštvoma bo odigrana v Hali Tivoli, ki bo tudi gostil zaključni turnir od petka do nedelje.

Laščani imajo lepe spomine na tivolsko dvorano, saj so ob zadnjem gostovanju tu, 9. marca 2011, prav tako pod vodstvom Pipana premagali zmaje. Kako bo tokrat, bo znano ob 19. uri.

Ne spreglejte