Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2007,
9.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 9.37

8 let

Vujošević: To je bil košarkarski spektakel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nad prireditvijo druge tekme zvezdnikov košarkarske lige NLB sta bila zadovoljna tudi trenerja obeh selekcij Duško Vujošević in Aleksandar Petrović.

Aleksandar Petrović: "Verjetno bi bila z 'Duletom' (Duško Vujošević, op.p.) bolj zadovoljna, če bi košarkarji tekmo odigrali z večjo mero zavzetosti. Pravo košarko smo lahko videli, ko so 'vzhodnjaki' postali nekoliko bolj agresivni in hitrejši. Takrat je začela hitro rasti tudi razlika na semaforju. Zelo sem zadovoljen, da smo v enem segmentu veliko uspešnejši od tekmecev, in to v prostih metih, ki so 100-odstotni 1:1 (smeh). Njihovi pa so 67-odstotni. V tem delu igre smo jih nadigrali. Šalo na stran, ni lahko odigrati tekme v tako napornem ritmu. Še posebej ekipe, ki igrajo v evroligi in pokalu ULEB. Tri mesece že igramo na vsake tri dni, zato igralci želijo odigrati kar se da ležerno in atraktivno. Pomembno je tudi, da se nihče ni poškodoval in da se v klube vsi vračajo zdravi pred nadaljevanjem prvenstva. Rad bi izrazil še zadovoljstvo nad tem, v kakšni luči se Evropi predstavlja Nikola Peković, ki je v tem trenutku eden najdominantnejših košarkarjev na stari celini. Gre za mladega igralca, ki ga zelo spoštujem, zato je dobro, da je na takšni tekmi osvojil obe lovoriki in to si zasluži tudi zaradi vzornega obnašanja."

Duško Vujošević: "V minuli sezoni smo s Partizanom skupno odigrali 74 uradnih tekem. Zato poleg vseh treningov in potovanj ni lahko zdržati vse mentalne in fizične napore. Naši klubi pa nimajo takšne logistike, da bi imeli na enem igralnem položaju tri igralce, potovali s čarterjem itd. Zato se vsa ta utrujenost mora poznati. Odrazila se je to tudi na tej tekmi. Pohvalil bi organizatorje za ves trud, ki so ga vložili, simpatična in atraktivna je bila predvsem skupina iz Madžarske. Srečanje smo oboji začeli nekoliko zaspano, zato se igralci morajo zavedati, da publika, ki je prišla, želi videti ne samo igralce v živo, ampak tudi njihovo kvaliteto. Ob angažiranosti pa se lahko ponudi priložnost za kakšna atraktivno potezo. S tem kar so prikazali košarkarji v drugem polčasu sem bil bolj zadovoljen, razumljivo pa je, da pristop ni takšen kot na pravih tekmah. Zelo pomembno je spoznanje, da se nihče ni poškodoval. Lahko povem, da je bil to košarkarski spektakel. Vsi živimo od košarke, zato je potrebno o tem lepo pisati tudi, če so zato razlogi in dobro delati."

Ne spreglejte