Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 4. 2013,
9.53

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Oklahoma City San Antonio Spurs Kevin Durant Dwight Howard

Sobota, 20. 4. 2013, 9.53

4 leta, 3 mesece

Veliki preizkušnji za Duranta in Howarda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Med največja favorita na zahodu v ligi NBA spadata Oklahoma City in San Antonio Spurs. LA Lakers bodo igrali brez poškodovanega Kobeja Bryanta, LA Clippers po presenečenje iz ozadja.

Pred začetkom sezone je James Harden kot najboljši šesti igralec v ligi iz Oklahome odšel v Houston, kjer je takoj postal vodja ekipe. Rakete je povedel v končnico, kjer pa bo tekmica Oklahoma. Ob Miamiju je to drugi favorit za osvojitev naslova prvaka. Kevin Durant je po treh naslovih za najboljšega strelca lige to čast prepustil Carmelu Anthonyju, zato pa je njegov glavni motiv priti do šampionskega prstana. V izdatno pomoč mu je Russell Westbrook. V lanskem finalu je Miami zmagal s 4:1. Prva ovira na poti do finala bo torej Houston.

To bo obračun ene najboljših in najslabših obrambnih ekip. Oklahoma ima ob Indiani in Memphisu najboljšo obrambo, Houston pa najslabšo med vsemi ekipami v končnici. Strokovnjaki Oklahomi napovedujejo lahko delo proti Houstonu.

Zvezdniški LA Lakers v tej sezoni ne igrajo po pričakovanjih, komajda so se uvrstili v končnico, za nameček pa si je ahilovo tetivo poškodoval Kobe Bryant. Tako bo največje breme prevzel Dwight Howard, ki je najboljši skakalec v ligi (17,1 točke, 12,4 skoka).

V vlogi favorita je San Antonio, vendar pa imajo nekaj težav s poškodbami ključnih igralcev. Predvsem je bil Greg Popovich po zadnjih predstavah nezadovoljen s formo svojega najboljšega košarkarja Tonyja Parkerja, ki je imel poškodovan gleženj.

Čeprav so Denver Nuggets bili boljši po rednem delu, v svoji dvorani imajo razmerje 38 zmag in le tri poraze, s čimer so najboljša domača ekipa, dobili so tudi tri od štirih tekem v rednem delu, pa za favorita velja Golden State. Razlog je poškodba drugega najboljšega strelca ekipe, Italijana Danila Gallinarija.

Golden State bi to utegnili izkoristiti na krilih Stephena Curryja, ki je presegel rekord Raya Allena po številu zadetkih trojk v rednem delu (272). Pod košem pa mu je v pomoč David Lee.

LA Clippers in Memphis sta postavila rekord franšize s 56 zmagami. Ob tem so Clippers prvič v zgodovini končali pred mestnimi tekmeci Lakers. Tayshun Prince je prišel sredi sezone, zato pa je Memphis zapustil Rudy Gay, ki je dosegal največ točk (17,2).

LA Clippers so dobili tri od štirih tekem. Obe ekipi sta močni pod koši, kjer bo potekal obračun Marca Gasola, ki ga nekateri imajo za najboljšega obrambnega igralca lige, in Zacha Randolpha proti izjemnima atletoma Blaku Griffinu in DeAndru Jordanu. Odločali pa naj bi obračuni na branilskih mestih, kjer imajo Clippers izjemnega Chrisa Paula, ki je najboljši kradljivec žog v ligi. Tudi širina ekipe je na strani ekipe iz Kalifornije, zato je težko izpostaviti favorita.

Ne spreglejte